Eerste prijs Combi Rotterdam in de RS Feva naar Gouda!

(12 juli 2018, Femke vd Berg, Laura vd Acker)

Zondag 1 juli j.l. was de laatste wedstrijd van de Combi Rotterdam 2018 op de Binnenmaas.

Dit keer een windkracht 5 op het thuiswater van onze grootste concurrenten, Luuk en Sjoerd de Wijn. Maar dit keer ging ook het spreekwoord:’Meedoen is belangrijker dan winnen’ op. Dat leggen we meteen maar even uit.

In het weekend van 24 juni j.l., het weekend voor de laatste Combi, hebben we op ons thuiswater, de ’s Gravenbroekseplas bij de Roei en Zeil, zes wedstrijden gewonnen, hoewel Twan Timmer en Jort Vetter van onze club het ons in de laatste wedstrijd nog knap lastig hebben gemaakt! Voor het totaalklassement van de Combi Rotterdam hebben we toen een belangrijke stap gezet, want onze concurrentie bleef weg. Dat wordt bestraft met een DNC (een Did Not Compete) en een flink aantal strafpunten voor de thuisblijvers.

De eindoverwinning kon ons op de Binnenmaas dan ook eigenlijk niet meer ontgaan en als vriendelijk gebaar naar onze concurrenten hebben we ze op hun thuiswater toen maar laten winnen… Echt never nooit niet; we hebben er keihard voor geknokt! Helaas zijn Luuk en Sjoerd met veel wind supersnel en werden we uiteindelijk tweede.

Maar ja, wie maalt er om tweede op de Binnenmaas? We hebben het eindklassement van de Combi Rotterdam 2018 in de RS Feva gewonnen voor Gouda!

No comments yet.

Geef een reactie