NSRF Slotwedstrijden: Goudse wedstrijdjeugd sluit seizoen in stijl af

(11 juli 2018, André Beerthuizen)

In het weekend van 7 en 8 juli j.l. werd op de Willem-Alexander Baan te Zevenhuizen het nationale roeiseizoen door onze wedstrijdjeugd in stijl afgesloten. Op de NSRF-slotwedstrijden is het inmiddels een Goudse traditie dat de Benjamin in de ploeg zijn eerste 2 km-wedstrijd roeit en dat de gevorderden in elk denkbaar roeinummer nog een keer over de baan razen. Daarna worden de boten geboend, ‘ge-azijnd’ en in de was gezet.

Dirrik was een man met een missie: met 12 jaar een snellere tijd neerzetten dan zijn zussen op dezelfde leeftijd. Alsof zijn leven ervan afhing speerde Dirrik, aangemoedigd door zussen, papa en mama Maitland, naar een indrukwekkende 8.45. Missie geslaagd!

’s Middags startte Lisa nog in het Dames Gevorderden skiff-veld en werd knap 2de. Henriëtte en Annelotte veegden in de finale het hele M16-dubbeltwee-veld aan, de zoveelste klinkende overwinning van het seizoen!

Vervolgens startten Henriëtte en Annelotte nog in een Gouda/Hunze/Leythe/Amstel-combi-acht. Een spannender race was nauwelijks mogelijk; de hele race lagen onze meisjes met 5 andere achten naast elkaar. In de laatste halen trok de RIC/Spaarne-combi de winst naar zich toe, gevolgd door Spaarne/Naarden en de Gouda-combi (beiden op 0,85). Heerlijke race, 54 blije gezichten (ouders/coaches niet meegerekend).

Op zondag de laatste skiff races. Wederom een sister-act (1500m beiden 6:50,66), maar toen was de brandstof op en zakten beiden terug in het veld. Het lange seizoen hakte er in.

De voorlaatste klapper van de dag kwam van Bente, die zich na ruzie met de baanballetjes op karakter bootje voor bootje naar voren knokte: heatblik!!!
Henriëtte en Annelotte roeiden in hun laatste race in de Gouda/Leythe/Hunze-combi-dubbelvier naar een 3de plaats.

Kort daarna zorgde Lisa voor de verrassing van de dag en een passende afsluiting van een formidabel seizoen: winnaar in het Dames Elite dubbelvier-veld!

NSRF Slot: 5 bikkels, 3 blikken en het slot van een blinkend seizoen!

En nu: allemaal uit training, behalve Lisa, die een uitzending naar het junioren-WK in de dubbelvier heeft verdiend!!!

No comments yet.

Geef een reactie