Eindelijk een roeiwedstrijd op de Amstel die wél gewoon doorgaat…

(2 april 2019, Toine Vergroesen)

Na de gedeeltelijke afgelastingen van de Heineken Roeivierkamp en de Head of the River, is de wind op de Amstel eindelijk tot rust gekomen en konden afgelopen weekend de Jeugdhead, Tweehead en Skiffhead normaal verroeid worden.

Paola van Meel (13) en Nienke Elderenbosch (14) roeiden op zaterdag j.l. hun allereerste wedstrijd. In een dubbelvier met verder Jasmijn ten Kate (17) en Marieke van Wijk (16) en gestuurd door Arianne de Goeij, alle drie van de Gorcumse Roei- en Zeilvereniging, werden ze 6de op de Jeugdhead (2,5 km) in het veld voor meisjes tot en met 18 jaar.

Omdat Jasmijn dit kalenderjaar 17 jaar is mocht deze gemiddeld pas 15 jaar jonge ploeg, volgens de KNRB-reglementen, echter niet meer in het 16-jarigen veld starten. Ze kwamen duidelijk nog kracht tekort ten opzichte van de andere, oudere ploegen en eindigden in de achterhoede van het 18-jarigen veld. Natuurlijk werd wel met een schuin oog naar de uitslag van de M16 4* gekeken. Een veld waarin deze ploeg een goede middenmoter zou zijn geweest. Voorwaar niet slecht voor je allereerste roeiwedstrijd!

Al met al een goede en leuke eerste wedstrijdervaring voor Paola en Nienke. Saillant detail van de combinatie met de Gorcumse was, dat de wedstrijdkleding van deze vereniging exact gelijk is aan onze voormalige outfit. De nieuwe kledinglijn is echt een verbetering!

 

No comments yet.

Geef een reactie