Tweehead en Skiffhead op 30 en 31 maart

(2 april 2019, Henk Riphagen)

Het afgelopen weekend werd er weer gestreden om de snelste tijd op de Amstel voor de kleine nummers skiff en dubbeltwee. De Roei&Zeil veteranen waren van de partij met maar liefst zes boten, drie damestweetjes op de zaterdag en drie herenskiffeurs op zondag.

Op zaterdag waren de weersomstandigheden optimaal, weinig wind en een lekker zonnetje. De warming-up vond dan ook plaats op het balkonterras van onze gastvereniging Willem III, met 3 ploegen en 3 coaches. Na een rustig stuk oproeien was het wachten, ook op een grote duwboot die zich door het startveld ploegde, maar daarna werden de ploegen weggestart. De snelste Gouda-ploeg was de Slipstream dubbeltwee Anita Vogelezang/Esther van Laar met 35.12 minuten, daarna kwamen de Volantis dames Annemieke van Agthoven/Christa Kraamer met 35.28 minuten en als derde ploeg finishten de Opzij dubbeltwee Annet Siegel/Christine Koetsier in 37.13 minuten.

Zondagochtend scheen opnieuw de zon, maar was de wind intussen aangewakkerd tot kracht 3 à 4 uit het noorden, dat betekende tegenwind of wind opzij. De herenveteranen categorie bestond uit maar liefst 180 bootjes, het oproeien van deze armada naar de start in Ouderkerk was een lust voor het oog! Daarna wachten, wachten en nog eens wachten tot ik eindelijk aan de beurt was met startnummer 602. Vanaf de start lekker hangen in de tegenwind en proberen zo goed mogelijk door de bochten te sturen. Gelukkig had ik Ben die mij bekwaam vanaf de kant stuuraanwijzingen gaf. In de bochten was het net kluitjesvoetbal, want niet iedereen stuurde even bekwaam. In de Rozenoordbrug op 5 km lag ik dus stil door een stuurfout van een andere veteraan, even flink balen dus. Het laatste stuk van 2,5 km de stad in was loeizwaar, met veel zijwind op de Omval. Het was echt overleven op die brede rivier richting de finish bij De Hoop. De finishtijd van skiffeur Erik Hummel was 38.05 minuten, van Ronald den Boogert 39.35 en die van mijzelf 42.32 over 7,5 km. Oef we zijn er!

 

Tweehead warming-up dames dubbeltwee

 

Henk moet nog een eind …

No comments yet.

Geef een reactie