EK Junioren 2018

(28 mei 2018, Toine Vergroesen)

Graveline (Frankrijk) 26 en 27 mei 2018.
Tijdens haar eerste optreden namens Nederland heeft Lisa Bruijnincx samen met Fien van Westreenen (Willem III), Benthe Boonstra (De Laak) en Pau Koster (De Maas) in de meisjes dubbelvier de B-finale gewonnen, waarmee overall een 7e plek werd behaald.

Zaterdagochtend waren de voorwedstrijden. Alleen de winnaar ging door naar de A-finale. De andere vijf moesten herkansing varen op zaterdagmiddag. Stijf van de zenuwen, waarschijnlijk door hun eerste optreden op een groot toernooi, werd de start verprutst en roeiden ze 2 km inspiratieloos achter de feiten aan: 6e en laatste.

Zaterdagmiddag kregen ze een herkansing. De nummers 1 en 2 gingen door naar de A-finale. De andere drie werden naar de B-finale (plaatsen 7 – 12) verwezen. Geleerd van de ochtend en normaal gespannen was de start al een stuk beter en roeiden ze langzaam maar zeker naar een tweede plaats op enkele meters gevolgd door de Italianen. Helaas deden die wel een eindsprint, waardoor er met een halve meter verloren werd: 3e en dus B-finale.

Zondag, de B-finale, laatste race van hun toernooi. Met weer wat meer ervaring was de start nu bijna vlekkeloos. Gestaag roeiend namen ze na ruim 1000 m de leiding over. Die werd de tweede km voldoende uitgebouwd om de eindsprints van de andere ploegen op te vangen: 1e en dus een 7e plek overall.

Wilt u meer weten, schrijf een verzoek om een uitgebreid verslag met alle smeuïge details.

v.l.n.r. Pau, Benthe, Lisa en Fien winnen de B-finale!