Roei & Zeil verduurzaamt!

(29 mei 2018, Commissaris Vastgoed en Vloot)

Op de laatste ALV hebben we al aangegeven dat we met diverse leveranciers in gesprek waren over de aanschaf van zonnepanelen.

Uiteindelijk hebben wij gekozen voor zeer hoogwaardige en zogenaamde full black panelen van LG met micro omvormers. Ze worden geplaatst op het middelste gedeelte van de giekenloods.

In totaal 45 panelen met een verwachte jaaropbrengst van 12.960 kWh. Hiermee dekken we ca. 60% van onze behoefte. Tegelijkertijd zullen we de komende week ook de meterkasten en de aansluitwaardes optimaliseren. Daardoor zullen niet alleen onze gebruikskosten, maar ook de vaste aansluitkosten dalen. Op de aanschaf van de zonnepanelen hebben we een subsidie ontvangen van 30%!

In het kader van de verdere verduurzaming zullen we de komende tijd ook meer ledverlichting installeren en waar mogelijk en zinvol het sociëteitsgebouw/wherryloods verder isoleren. Naar aanleiding van vragen daarover zijn we ook in gesprek met de gemeente en bedrijven over het plaatsen van elektrische laadpalen, maar de realisatie daarvan zal nog wel enige tijd duren.

2 Responses to Roei & Zeil verduurzaamt!

  1. Arie Maarten 30/05/2018 at 07:33 #

    Prima actie

  2. Brenda Vink 02/06/2018 at 12:28 #

    Goed om te lezen!! sta er helemaal achter..

Geef een reactie