♪♫ Feestlied Gouda750 ‘Gouda Gaat Nooit Voorbij’

Gouda is een waterstad en al eeuwen verbonden met het water. In het kader van Gouda750 zijn alle watersportverenigingen in Gouda en Reeuwijk direct of indirect bij dit feest betrokken.

‘♪♫ Gouda Gaat Nooit Voorbij’

In april van dit jaar is de videoclip van het feestlied afgerond en wereldkundig gemaakt. Wat is de achtergrond van dit lied?

In juli 2021 was de aftrap van Gouda750. In Theaterbakkerheij werd het feestlied gepresenteerd als één van de zes topinitiatieven voor Gouda750. Peter Dijkstra zong het lied voor de eerste keer samen met Pauline van der Stadt. In december 2021 werd het lied verrijkt met de cellobijdrage van Mariëlle Rijkaart. Op vrijdag 14 januari 2022 speelde men het tijdens de online nieuwjaarsreceptie van de gemeente Gouda. Daarna ging het snel. De website kwam in de lucht, samen met een eerste karaoke versie. We mochten voor die versie foto’s gebruiken van diverse Goudse topfotografen.

Uiteindelijk vonden we middelen om een film van het lied te laten maken door Vincent van den Broek en John de Heij. Op 30 locaties is gefilmd met steeds andere Gouwenaars om de stad zo breed mogelijk in beeld te brengen. Meer dan 50 mensen werkten mee aan de opnames. Van het college van B & W tot de brandweer, van medewerkers van het Groene Hart Ziekenhuis tot aan de mensen in Gouwestein. Heel mooi! Het resultaat staat inmiddels online. We wilden hiermee Gouda en haar inwoners in het middelpunt van de belangstelling plaatsen. Dat lukte ook. De videoclip is inmiddels uitgezonden op diverse regionale tv zenders. We hopen dat er nog vele volgen.

Daarnaast zijn er diverse live optredens geweest en gepland door o.a. Harmonie de Pionier en het Pop- en Jazzkoor Flexible Sound. Er zijn meer dan 100 activiteiten in de stad. De stad bruist! Daar hoort een feestlied bij. Geniet er deze zomer van!

Voor vragen: info@goudagaatnooitvoorbij.nl

(16 juni 2022 – Herman Verzijl, lid RZVG)

No comments yet.

Geef een antwoord