Regiowedstrijd bij Roeivereniging Alphen

Op zaterdag 11 juni 2022 deed een recordaantal van 7 ploegen met junioren competitieroeiers van de RZVG mee aan de regiowedstrijd in Alphen. Daar werd gestreden door junioren van zo’n tien roeiverenigingen van Zuid-Holland.

De roeiers van 11 t/m 17 jaar startten twee keer in verschillende samenstellingen, in een skiff, een twee of een vier. Er werd geracet over 500 meter en na een paar minuten rust meteen een 250 meter erachteraan. Dat was behoorlijk pittig; de gezichten vertrokken van de inspanning en de zweetdruppels vloeiden rijkelijk.

Tijdens de wedstrijden fietsten de coaches mee, moedigden de roeiers aan en gaven aanwijzingen om koers te houden. Sommige beginners stegen boven zichzelf uit! Ruben, voor het eerst in de skiff gestart, werd verdienstelijk tweede in zijn veld. De ervaren roeiers kwamen zichzelf soms tegen, maar de meesten eindigden toch mooi midden in het veld. Zo heeft iedereen op zijn eigen niveau kunnen geven wat hij waard was. De roeiers moedigden elkaar aan en het prachtige weer hielp mee aan de optimale sfeer.

Het meest in het oog springende resultaat was de winst van de jongste vier met Ruben (12 jaar) (slag), Sarah (11 jaar), Rebekka (11 jaar) en Fedor (13 jaar). Petje af voor stuurvrouw Xi-Anne (16 jaar) van dit ploegje, die zelf ook nog twee keer roeide. Ondanks de spanning en de opwinding van de kinderen, heeft ze de boot vaardig over de baan heen gestuurd.

Na de zomervakantie hebben we weer een mooie reeks wedstrijden voor de boeg, steeds bij een andere vereniging in de regio.

(14 juni 2022 – Irene Wattel)

No comments yet.

Geef een reactie