Fifty Fit van start dinsdag 27 februari

(7 februari 2018, Hans Boer)

Fifty Fit gaat van start op dinsdagmiddag 27 februari a.s. om 13.30 u. Voor die leden die als gevolg van de winterstop hun conditie zagen teruglopen en deze voor het begin van het nieuwe seizoen weer op peil willen brengen of zelfs willen verbeteren, organiseren we wederom op de dinsdagmiddag een aantal lessen. Motto: spieren los en wat meer conditie. Tot en met 24 april zijn er 9 lessen.

We beginnen in de sociëteit van de Roei- en Zeilvereniging met een warming-up van ruim een kwartier, gaan vervolgens minimaal een half uur op de ergometer, of als het weer het toelaat, de boten in (C4+, C2+); de keuze is aan de deelnemers. Daarna komen we in de sociëteit weer bij elkaar voor de cooling-down, die ook ongeveer een kwartier duurt.

Zowel op de ergometers als in de boten worden oefeningen gedaan met het doel de conditie op een hoger peil te brengen en -daar waar gewenst en mogelijk- eventueel ingeslopen fouten in de roeihouding of roeihaal te corrigeren. De ervaring van de afgelopen zes jaar leert, dat aan het einde van de cursus de conditie inderdaad verbeterd is. Ook zijn dan hier en daar de roeihouding en roeihaal geoptimaliseerd.

Het doel van Fifty Fit is ook gezelligheid en daarom praten we na en drinken we met elkaar nog een kop koffie of thee. De coördinator verzorgt dat. Traditioneel sluiten we e.e.a. af met een stadsexcursie, al dan niet gecombineerd met een wandeling door de natuur. Dit keer op dinsdag 24 april (gehele dag).

Nadere informatie kunnen jullie krijgen bij de coördinator Hans Boer via e-mail: fam.boer-smit@wxs.nl of tel. 06 53237655

 

No comments yet.

Geef een antwoord