Winst op Winterwedstrijden

(21 februari 2018, Toine Vergroesen)

Tijdens de Winterwedstrijden op 18 februari j.l. over 5 km op de Schie tussen Rotterdam en Delft, heeft Annelotte Maitland (13 jaar) in een spannende race nipt de concurrentie verslagen in het skiff veld voor meisjes tot en met 16 jaar. Haar zus Henriëtte (15) werd in dezelfde race knap derde. Lisa Bruijnincx (16), niet helemaal fit, werd in de skiff voor meisjes tot en met 18 jaar zesde.

De winterwedstrijden deden hun naam dit jaar eer aan. Wegens ijsgang werden de wedstrijden 2,5 uur uitgesteld en werd het eerste blok op zondag ingekort tot 3 km. Door dat uitstel kwam coach Hans te laat op zijn eigen verjaardagsfeestje! Als pleister op de wonde kreeg hij er dankzij Annelotte een coachblik voor terug.

Lisa
Door een flinke verkoudheid niet helemaal fit, lukte het Lisa dit keer niet haar raceplan uit te voeren. Na ruim een km werd ze ook nog aangevaren door een tegenstandster die ze net aan het inhalen was. Daardoor kwam ze zelfs even stil te liggen. Desondanks werd ze in een veld met bijna alle toppers verdienstelijk zesde.

Henriëtte
Twee plekken daarachter startte Henriëtte als tweede in het veld voor 16 jarigen. Direct achter haar startte de favoriet in dit veld, die haar dan ook na een paar km voorbij roeide. Normaal gesproken ben je dan als roeier gezien; zo niet Henriëtte. Ze zette er gewoon een tandje bij, ging haar tegenstandster weer voorbij en liep langzaam steeds verder uit. Net niet genoeg om haar ook in tijd vóór te blijven, maar wel een heel bijzondere prestatie, die resulteerde in een derde plaats.

Annelotte
Waarschijnlijk heeft Henriëtte met haar actie de weg naar de overwinning voor haar zusje vrij gemaakt. Maar Annelotte heeft het natuurlijk vooral aan haar eigen sterke optreden te danken. Een aanvankelijke achterstand van bijna tien seconden op de favoriet wist ze met ferme klappen langzaam maar zeker om te zetten in een voorsprong van ruim vijf seconden op de finish. Met haar tijd was ze ook nog eens zes roeisters uit de categorie 18 jarigen te snel af. Eentje meer nog dan haar zus!

No comments yet.

Geef een antwoord