Fifty Fit weer van start gegaan

(25 januari 2019, Hans Boer)

Voor de leden die als gevolg van de winterstop hun conditie wat zagen teruglopen en deze voor het begin van het nieuwe seizoen weer op peil willen brengen of zelfs willen verbeteren, wordt wederom op de dinsdagmiddag in het eerste kwartaal van dit jaar tot en met 12 maart a.s. een aantal lessen gegeven. Doorgaan in het tweede kwartaal is in beraad.

In de sociëteit van de Roei- en Zeilvereniging wordt op dinsdagmiddag vanaf 14.30 u begonnen met een warming-up van ruim een half uur. Vervolgens minimaal een half uur op de ergometer, of als het weer het toelaat, de boten in (C-boten). Zo is op 15 januari j.l. met de fifty-fitters de maiden trip met de Mallegat (nieuwe C3+) gemaakt. Zie de foto’s.

Zowel op de ergometers als in de boten worden oefeningen gedaan met het doel, de conditie op een hoger peil te brengen en – daar waar gewenst en mogelijk – eventueel ingeslopen fouten in de roeihouding of roeihaal te corrigeren. De ervaring van de afgelopen jaren leert, dat aan het einde van de cursus de conditie inderdaad verbeterd is. Ook zijn dan hier en daar de roeihouding en de roeihaal verbeterd.

Nadere informatie kunnen jullie krijgen bij de coördinator Hans Boer:
fam.boer-smit@wxs.nl of 06 53237655

No comments yet.

Geef een reactie