Geen blik, wel een beker…en PR’s

(28 januari 2019, André Beerthuizen)

Zaterdag 26 januari j.l. trok een vijftal jeugd-wedstrijdroeiers, vergezeld van ouders en coach, naar Roei- en Zeilvereniging De Eem in Baarn voor de laatste ergometer wedstrijd in een serie van 3.

De wedstrijdjes geven de jongsten uit de wedstrijdjeugd de gelegenheid te proeven aan de wedstrijdsfeer: wedstrijdzenuwen (strakke koppies en knoop in de maag), maar in een heel ontspannen omgeving. Voor elke heat een echte voorbespreking, gevolgd door serieus inroeien op de ergo-zolder. En dan…mag iedere roei(st)er laten zien of de spieren gegroeid zijn tijdens de trainingen in Reeuwijk en of men de zenuwen beter onder controle heeft dan bij de eerste wedstrijd in december.

Nou, met beide zat het goed; Paola beet het spits af en benaderde haar PR (als ze afgelopen week niet zo snotterig was geweest, had het zeker een PR geworden). Toen mocht Sjoerd aan de bak; het plan werd prima uitgevoerd (niet raggen maar beheerste harde halen maken) en dat leverde het eerste Goudse PR van de dag op. Met 59,1 over 250 m ging er een halve seconde vanaf. Coco en Nienke mochten 500 m naast elkaar en tegen elkaar; Coco bracht haar PR op 1.52,3 (-0,3) en Nienke verpletterde haar PR met 1,9 seconde (1.56,7). Cas had dit keer niet de power om zijn PR aan te scherpen en eindigde zijn 2 heats in exact dezelfde tijd en mooi in het linker rijtje (9 van 18).

Het is heel lastig om je in de 2e heat te verbeteren, laat staan je PR nogmaals aan te scherpen. Als een van de weinigen lukte dat Coco wel (1.51,8), hetgeen haar dit keer helaas geen blik opleverde, maar wel de totaaloverwinning over 3 wedstrijddagen! Vol trots nam zij de beker voor het meisjes 16 veld in ontvangst. En wie werd nummer 2 in hetzelfde totaalveld? Nienke! Zowel Nienke als Paola en Sjoerd benaderden hun oude PR, dus sportief kon de dag niet meer stuk. Qua sfeer trouwens ook niet, want er wordt wat afgekletst op zo’n dag, een echte ploeg dus.

Als toetje was er dit keer geen estafette maar een slides-wedstrijd; 2 ergometers worden op rails gezet en als dubbel 2 met elkaar verbonden. Gelijk oprijden en samen naar achteren springen…erg leuk maar laten we zeggen dat dit geen eenvoudige opdracht was:-).

Hoe leuk ook, we zijn nu wel klaar met de REM, dus weg met het ijs: wij willen roeien!!!

3 Responses to Geen blik, wel een beker…en PR’s

  1. Tjeerd 28/01/2019 at 21:14 #

    Leuk verslag André 😄

  2. Ad 30/01/2019 at 07:25 #

    Leuk verslag, dat eindigt met zinnen over een slides wedstrijd. Ergometers aan elkaar geknoopt en op rails geplaatst? Dat is nieuw voor mij. Ik ben wel benieuwd naar een foto of plaatje.

  3. Andre.beerthuizen@gmail.com 03/02/2019 at 09:32 #

    Even googelen op Sllides Ergometer en je vindt er n aantal YouTube filmpjes, waaronder eentje van een Triton 4x

Geef een antwoord