Friese Elfstedenroeimarathon succesvol voltooid

(7 juli 2019, Elfstedenroeiers)

Op 31 mei en 1 juni j.l. deed een flink deel van de marathongroep mee aan de Friese Elfstedenroeimarathon 2019.

Met 12 roeiers (M/V), 4 chauffeurs en 2 walcoördinatoren reisden we af naar Leeuwarden, het startpunt van een 210 kilometer lange tocht dwars door het mooie Friesland. Hier hadden we maanden voor getraind. Vanaf oktober op de ergometers, snelle rondjes op de plas en wat kortere marathons in het vroege voorjaar… we waren er klaar voor!

Nadat we ons tentenkamp bij RV Wetterwille hadden opgeslagen begaven we ons naar het centrum van Leeuwarden voor een heerlijk diner. De prestatie moest nog geleverd worden, maar de stemming zat er al goed in en ‘hongerklop’ was alvast uitgesloten.

Even na 20.00 uur vertrok ons eerste team met de speciaal geprepareerde ’s-Gravenbroek C2 naar Dokkum en verzamelde binnen 2 uur het eerste stempeltje. Nu nog Sneek, IJlst, Sloten, Stavoren, Hindeloopen, Workum, Bolsward, Harlingen, Franeker en dan terug naar Leeuwarden, binnen de limiet van 24 uur en dat felbegeerde kruisje zou voor ons zijn.

Na Dokkum doken we al snel de donkere nacht in. Vage contouren van de wal, af en toe een lampje van een andere boot en voor de rest alleen het gevoel van de bladen door het water; heel bijzonder. De zaterdag was zonovergoten. Het Slotermeer, berucht om wateroverlast in de boot, gaf geen problemen en halverwege de tocht bij Stavoren lagen we al een half uur voor op schema. Knallen in de boot, na elke aflossing even uithijgen, een snelle blik op alweer een leuk stadje, een klein dutje en alweer klaarmaken voor het volgende traject.

Groot was de voldoening toen we na 23 uur en 12 minuten de finish passeerden, ruim binnen de tijd. Het was een fantastisch evenement, volgend jaar zijn we zeker weer van de partij!

No comments yet.

Geef een antwoord