Frieslandweekend 2020

Inmiddels een traditie! Eind juni, de 8e editie van het Frieslandweekend. De locatie voor dit jaar wordt ‘Rufus aan het Water’ in Broek, vlakbij het Sneekermeer, met afwisselend ‘Fries’ vaarwater in de omgeving. We zeilen in polyvalken met 3-4 personen per boot.

Doel van het weekend is om op een leuke en gezellige wijze tochten te varen en zeilervaring op te doen in omstandigheden die we in Reeuwijk niet kennen, zoals het opkruisen in druk vaarwater, vaargeulen, passeren van bruggen en sturen met een buitenboordmotor. Voor het meedoen is een redelijke zeilvaardigheid noodzakelijk en daarom kan er inschreven worden met minimaal CWO-1 kielboot.

Het Frieslandweekend wordt van vrijdagavond 26 juni t/m zondag 28 juni 2020 gehouden. Nieuw dit jaar is de mogelijkheid om al op vrijdagavond te zeilen. De ontvangst is vanaf vrijdag 17.00 uur. Later op de avond arriveren kan ook en dan sluit je aan bij de vrijdagavondborrel.

Op zaterdagochtend gaan we, na het schippersberaad, rond 9.00 uur het water op. Tussen de middag leggen we aan voor een lunch. ‘s Avonds is er een BBQ en een drankje aan de waterkant. Zondagochtend maken we de kamers leeg en maken er opnieuw een leuke zeildag van. Het vertrek staat gepland om 19.00 uur, nog voorafgegaan door een eenvoudig diner. Heel fijn is dat Mariëlle van Gemert weer meegaat om de catering te verzorgen, met ondersteuning van corvee diensten.

Krijg je al zin en wil je mee? Schrijf je dan z.s.m. in. Vol = vol (33 deelnemers)!
De kosten voor het weekend zijn naar verwachting € 180,- per deelnemer.
Dit omvat 2x overnachting, 2x ontbijt, 1x BBQ zaterdag, 1x diner zondagavond en
2 dagen + 1 avond zeilen in een valk. Er zijn meerdere kameropties, incl. 1 persoons.

Aanmelden kan door een mail te sturen naar: frieslandweekend@roeienzeil.nl
Meer informatie op de website, onder ‘zeilen’ of mail naar hetzelfde mailadres.

Wij kijken uit naar een gezellig weekend in Friesland!

Organisatie Frieslandweekend 2020
Mariëlle Cleophas, Nynke Fonteijn, Marijke van de Kamp, Diego Rijneker,
Bronno van der Schans en onze kok Mariëlle van Gemert.
Facebook
Twitter

No comments yet.

Geef een reactie