Podiumplaatsen voor Alix en Bente

(26 januari 2020, Toine Vergroesen)

Tijdens de Baarnse Ergometer Kampioenschappen (BEK) op 25 januari j.l. hebben Alix Muskens en Bente van der Westen, beiden 14 jaar, zich voor de derde maal in de prijzen geroeid. Alix haalde brons in de categorie voor meisjes t/m 14 jaar (M14), Bente zilver in de categorie meisjes t/m 16 jaar (M16). Aansluitend werden ze samen tweede in de M16 ergometer-dubbeltwee (op slides).

Eerste wedstrijd
Alix benaderde in haar eerste race over 250m met 54.4 sec haar PR, maar er waren twee roeisters duidelijk sneller. Op dit moment onbereikbaar voor haar. Dat ze na afloop niet tevreden was, laat zien dat het met haar wedstrijdinstelling goed zit.
Bente was, na een doorwaakte nacht met een rondspokend broertje, niet helemaal fit. Stiekem horror films kijken blijft een afrader voor 11 jarigen. Desondanks roeide ze een gedegen eerste race over 500m, maar kwam met 1:48.9 ruim 3 sec tekort op de winnaar van de eerste race.

Tweede wedstrijd
Een kleine twee uur later stelde Alix met 54.8 sec haar podiumplek veilig. Net als in haar eerste race 0.3 sec vóór de nummer vier. Inmiddels was de realiteit ingedaald en ondanks dat ze ongeveer dezelfde afstand achter de nummers 1 en 2 zat, was ze tevreden over deze race. Én, brons gewonnen.
Omdat Bente kansloos was voor winst en ruim voor plek 3 zat, konden we een keer wat anders proberen. Haar poging een in snelheid opbouwende race neer te zetten lukte uitstekend. Met 1:51.1 bleef zij op ongeveer dezelfde afstand van de winnares, maar was ze niet voor de finish al kapot. Zilver voor haar.

Dubbeltwee
Als leuke afsluiter roeiden ze samen aansluitend een dubbeltwee over 500m in de categorie voor meisjes t/m 16 jaar. Ja, met behulp van slides kun je ook op ergometers echt samen roeien. Het enige verschil met de boot is dat je met zijn tweeën op de ergometer niet harder gaat dan alleen, de gemiddelde tijd van beide roeiers telt. Ondanks dat ze niet konden oefenen, roeiden ze mooi samen in dezelfde cadans en werden ze met 1:53.5 keurig tweede. Daarnaast vonden ze het erg leuk.

En nu, op naar de echte roeiwedstrijden. Op het water.

No comments yet.

Geef een reactie