Fifty-Fit voorjaar 2020

(30 januari 2020, Hans Boer)

Voor de leden die – voordat het nieuwe seizoen begint – hun conditie weer op peil willen brengen of willen behouden, organiseren we traditioneel op de dinsdagmiddag gedurende de maanden februari, maart en begin april van het lopende jaar een 10-tal lessen.

Vanaf dinsdag 11 februari a.s. om 13.30 uur gaan we van start.

We beginnen in de sociëteit van de Roei- en Zeilvereniging met een warming-up van een kwartier, gaan vervolgens minimaal een half uur op de ergometer, of als het weer het toelaat, de boten in (C4+, C2+). De keuze is aan de deelnemers.

Daarna komen we in de sociëteit weer bij elkaar voor de cooling-down, die ook ongeveer een kwartier duurt. Zowel op de ergometers als in de boten worden oefeningen gedaan met het doel de conditie op een hoger peil te brengen en eventueel ingeslopen fouten in de roeihouding of roeihaal te corrigeren. De ervaring van de afgelopen zes jaar leert, dat aan het einde van de cursus de conditie inderdaad verbeterd is. Ook is er geslepen aan roeihouding en roeihaal.

Fifty-Fit heeft ook een sociaal karakter en daarom praten we na en drinken we met elkaar nog een kop koffie of thee. De coördinator verzorgt dat. Ter afsluiting van de lessen wordt traditioneel een stadsexcursie of een wandeling door een mooie polder georganiseerd voor de deelnemers.
Nadere informatie kunnen jullie krijgen bij de coördinator: Hans Boer : tel 06 53237655 of via email fam.boer-smit@wxs.nl

No comments yet.

Geef een reactie