Gouda doet vooraan mee in Corona versie van LKIR

(2 december 2020, Toine Vergroesen)

Tijdens de Laak Kampioenschappen Indoor Roeien (LKIR) die dit CORONA-jaar door heel Nederland zijn gehouden op 28 november j.l., hebben Bente van der Westen (15 jaar), Alix Muskens (14 jaar) en Hugo Slangen (12 jaar) alle drie top vijf klasseringen gehaald. Bente won goud in de categorie voor meisjes t/m 16 jaar (M16), Alix was in dezelfde categorie 5e en Hugo won brons in de categorie jongens t/m 14 jaar (J14).

Corona-versie
Door de corona maatregelen kon de LKIR dit jaar niet op De Laak in Den Haag worden gehouden. De organisatie liet zich daardoor niet tegenhouden. Iedere deelnemer kon op zijn eigen club de wedstrijd op de ergometer roeien en de resultaten naar de wedstrijdorganisatie sturen. Nadeel was dat dit toch iets minder leuk is. Voordeel was dat het deelnemersveld met deelnemers uit Deventer, Zutphen en Zwolle, veel groter was dan het regionale feestje dat dit normaal is. Of is dat nu juist een nadeel?

Bente
Bente was met afstand de sterkste in het M16 veld. In beide races over 500 m hield ze de complete tegenstand ruim achter zich. Een gouden medaille was het resultaat. De uitreiking daarvan wordt echter een post(ume) aangelegenheid, omdat de medailles worden opgestuurd.

Alix
De een jaar jongere Alix startte in hetzelfde veld als Bente. Dat resulteerde uiteindelijk in een zeer verdienstelijke vijfde plaats overall, gelardeerd met een verbetering van haar PR over 500 m met ruim anderhalve seconde.

Hugo
Hugo roeide in het J14 veld met uiteindelijk 44 deelnemende roeiers twee keer een geweldige 250 m. De eerste keer ramde hij bijna 2 seconden van zijn PR af, waardoor hij overall een bronzen medaille verdiende. Zijn PR werd zelfs maar door 1 andere deelnemer overtroffen.

Vervolg
Dit was de eerste wedstrijd in een serie van drie, waarover een totaalklassement wordt opgemaakt. Op naar de tweede wedstrijd op 16 januari 2021, georganiseerd door Michiel de Ruyter. Het is nu nog onduidelijk waar die wedstrijd gehouden gaat worden, in Uithoorn of toch weer in Gouda.

One Response to Gouda doet vooraan mee in Corona versie van LKIR

  1. Jos Hoogenbosch 02/01/2021 at 10:57 #

    Prima resultaten.

Geef een antwoord