Gouda laat zich zien in Corona versie van BEK

Tijdens de Baarnse Ergometer Kampioenschappen (BEK) op 29 januari, die ook dit keer weer door heel Nederland op de eigen clubs zijn gehouden, hebben de Goudse roeiers met 6 medailles op 13 deelnemers flink uitgehaald. Goud was er voor Sarah van Buren (meisjes tot 10 jaar) en Thijs Wiggers (jongens tot 14 jaar). Zilver was er voor Wendy de Keijzer (meisjes tot 18 jaar) en Hugo Slangen (jongens tot 16 jaar). Brons was er voor Kyra de Jong (meisjes tot 18 jaar) en Mees van der Westen (jongens tot 14 jaar).

Goudse BEK

Het grootste slagveld vond al plaats voor de start. Van de 246 inschrijvingen zijn er uiteindelijk ‘slechts’ 160 deelnemers van start gegaan. Dat had iets te maken met een Griekse letter… Ook Gouda kwam daardoor niet ongeschonden aan de start. Meest opvallende afwezige was Thijs, die in quarantaine zat, wat er hem niet van weerhield vernietigend toe te slaan in het jongens 14 veld.

Net als op de LKIR in november hebben we er op de club een eigen feestje van gemaakt door in de sociëteit 4 ergometer op elkaar aan te sluiten. Daarop werden 2 keer 4 heats geroeid. Twee heats over 250 m, voor roeiers tot 14 jaar en twee heats over 500 m voor roeiers boven de 14 jaar. Tussen de heats zat anderhalf uur pauze, waarin de roeiers weer op krachten konden komen. Na beide heats werd er nog een estafette over 1000 m geroeid met 2 teams van elk 4 roeiers. Niet voor de officiële wedstrijd, maar gewoon omdat het leuk is om te doen.

Resultaten

De resultaten van alle wedstrijden zijn samengevat in dit overzicht (LINK)
Als vereniging is Gouda met 13 deelnemende roeiers als 2e geëindigd, vlak achter Willem III die met 26 roeiers deelnam.

Vervolg

Dit was de tweede wedstrijd in een serie van drie, waarover een totaalklassement wordt opgemaakt. Op naar de laatste wedstrijd op 12 februari 2022, georganiseerd door Michiel de Ruyter. Hopelijk live in Uithoorn, anders toch weer in Gouda.

Foto collage van de BEK bij Gouda

(31 januari 2022, Toine Vergroesen)

No comments yet.

Geef een antwoord