Gouda weer een Nederlands kampioen rijker

(22 juni 2021, Keesjan de Wilde)

Afgelopen weekend waren er eindelijk weer officiële roeiwedstrijden mogelijk.

Tijdens de Westelijke Regatta op de Willem-Alexanderbaan streden 200 junior ploegen om de nationale titels in de grote boten.

Zaterdag werd Cas Dirksen(18) 4e in de B-finale bij de jongens 18 skiff en Bente van der Westen (16) en Alix Musken (15)  5e in de A-finale bij het nummer meisjes 16 dubbeltwee.

Zondag was een topdag voor Gouda.

Hugo Slangen (14) roeide zijn eerste wedstrijd. Bij de competitieroeiers van 14 jaar werd hij gelijk al tweede in zijn heat. Hij roeide een zogenaamde broken race . Eerst 1000 meter (2e) en in dezelfde baan nog eens 500 meter (2e).

De verwachtingen waren al goed bij het nummer meisjes 16 dubbelvier (ongestuurd) waarin Bente in een combinatie met Spaarne en Alix in een combinatie met Alkmaarsche roeiden.

De ploegen deden wat er van ze verwacht werden. Vanaf de start lag Spaarne/Gouda op kop en Alkmaarsche/ Gouda tweede en die posities werden de hele wedstrijd behouden. Erg spannend was het niet. Bente finishte 11 seconden voor Alix. Een prachtige nationale titel dus voor Bente en een mooie 2e plaats voor Alix!

Dat waren al die trainingen onder leiding van de vijf coaches zeker waard!