Sparsessies benaderen wedstrijdgevoel in coronatijdperk

(16 juni 2021, Toine Vergroesen)

Je traint 6-7 keer in de week, maar waarvoor? Echte wedstrijden zijn helaas nog niet mogelijk. Gelukkig zijn binnen de coronaregels trainingskampen wél toegestaan. Vandaar dat op 5 en 6 juni op de Bosbaan in Amsterdam en op 13 juni op de Willem Alexanderbaan hier om de hoek meerdere boten elkaar bij de startvlotten tegenkwamen.

Bosbaan 5 juni 2021

Alix had in Alkmaar een aantal leeftijdgenoten opgeduikeld om in een gestuurde dubbelvier de mogelijk nog komende twee wedstrijden te roeien. Als voorbereiding op mogelijke wedstrijden, togen we naar de Bosbaan om het wedstrijdgevoel te benaderen. Samen met Pien, Sunny en Mijntje en Sanne als stuur kwam Alix bij de start een dubbelvier van Tromp tegen. Na een moeizame start en een spannende eerste 1000 m werd gedecideerd afgerekend met Tromp: 7:38.15 tegen 7:50.22. Lekker!

Bosbaan 6 juni 2021

Bente had bij het Spaarne een vrije plek in een dubbelvier gevonden en zij besloten zondag te gaan kijken op de Bosbaan. Samen met Amély, Teuntje en Luna troffen zij drie andere boten bij de start, ook allemaal dubbelvieren. Met goed roeien werd de tegenstand langzaam maar zeker op achterstand gezet: 7:23.3 tegen 7:38.1 (Naarden), 8:09.0 (Tromp) en 8:28.8 (Amstel). Top!

Willem Alexander Baan 13 juni 2021

We hadden besloten een trainingsdag te houden op de WAB. Dat hadden zeven andere clubs ook. Zo konden we gezamenlijk wat wedstrijdgevoel opdoen. Alix en Bente roeiden nu samen in de dubbeltwee, Cas ook met maatje Ruud van Hemus uit Amersfoort en Tim in de skiff. Deze keer troffen verschillende boottypen elkaar bij de start, maar dat mocht de pret niet drukken. Op een rimpelloze baan (eigenlijk WAB onwaardig) werd ’s middags 2 keer een 1500 m gevaren, met als snelste tijden:

Alix en Bente: 6:01.1 (vet nieuw PR)
Cas en Ruud: 5:28.0
Tim: 5:46.0

En nu op naar echte wedstrijden. Wij zijn er klaar voor!

 

, , ,

No comments yet.

Geef een reactie