Goudse junioren roeien vooraan op Winterwedstrijden

Op 18 en 19 februari waren de Winterwedstrijden voor wedstrijdroeiers op de Schie tussen Rotterdam en Delft; traditioneel de eerste wedstrijd van het nieuwe jaar. Bij deze wedstrijd over 3 km deden de Goudse roeiers vooraan mee in de dubbeltwee. Dauwe en Hugo gingen er bij de jongens met de winst vandoor, op de voet gevolgd door Thijs en Mees. Bij de meisjes haalden Milou en Emma een meer dan verdienstelijke derde plaats.

Zaterdag trotseerden Milou (15, van roeiclub IRIS) en Emma (13) de harde dwarswind en roeiden onder moeilijke omstandigheden in de dubbeltwee voor meisjes tot en met 16 jaar (M16 2x) naar een uitstekende derde plek. Ze eindigden op minder dan 5 seconden achter de winnaar, op wie ze 4 maanden geleden op 3 km nog een halve minuut achterstand hadden. Als dat geen progressie is!

Alix roeide zaterdag met haar maatje Iuno van DDS in de M18 2x naar een vierde plaats.

Zondag was het de beurt aan de jongens in de dubbeltwee met Bente in de skiff. De wind was gelukkig veel minder hard, wat het roeien een stuk makkelijker maakte. De twee Goudse ploegen betwistten onderling wie er met de hoofdprijs in het J16 2x veld vandoor ging. De tegenstanders waren hier niet tegen opgewassen. Beide ploegen roeiden goed, maar Dauwe en Hugo waren samen net wat sterker dan Thijs en Mees. De prijsuitreiking werd echter  uitgesteld zodat ze nog even zullen moeten wachten tot ze een tastbaar bewijs hebben.

Bente, net hersteld van een griepje, roeide technisch goed, maar had nog onvoldoende energie om potten te breken. Ze werd in de skiff voor meisjes tot en met 18 jaar uiteindelijk negentiende.

(20 februari 2023 – Toine  Vergroesen)

No comments yet.

Geef een antwoord