Wintermarathon

De 34 deelnemers aan de ‘Wintermarathon’ hebben de buienradar goed bestudeerd. Zondag 19 februari begint met een lichte miezer en windkracht NW 4 en dat betekent dat de rondjes rechtsom geroeid gaan worden. De roeiers hebben de keuze uit meerdere rondjes om de opstap naar de roeimarathonafstand van 53 km stapsgewijs op te bouwen.

De roeiers in de eerste drie boten, 2x C4+ en 1x C2+, vertrekken om 9.15 uur met goede moed en vol energie om de 53 kilometers vóór 16.00 uur afgelegd te hebben. Rond het ‘Frévelyne eiland (met het huisje)’ voor de vereniging en óp de benen. Het gaat goed en zonder problemen beginnen we aan de tweede ronde, langs de vereniging en weer rond ‘het eiland met het huisje’. Er is na die ronde appeltaart toegezegd en daar past meteen een sanitaire stop bij. Start van ronde nummer drie voor de roeiers van het vroege uur en de eerste ronde voor de zijinstromers van de andere afstanden.
Geweldig om elkaar onderweg tegen te komen! Dát is de sociale cohesie binnen de RZVG! Elkaar aanmoedigen en begroeten, moed toeroepen en een grap kunnen plaatsen.
Iedereen geniet en maakt zich op voor de laatste afstand richting sociëteit waar het behaaglijk warm en gezellig is. Zachtjes vertellen we elkaar de sterke verhalen en tellen de blaren, onder het genot van heerlijke bitterballen.

Prima initiatief geweest om dit evenement te organiseren voor roeiers met wisselende condities als opmaat naar de marathonafstand.
Zachtjes praten door de roeiers die de adrenaline nog door hun lijf voelen gaan….??? Zeker wel, want er wordt een presentatie gegeven ’Sturen bij het wedstrijdroeien’ aan een grote groep belangstellenden.
We hebben de schalen bitterballen maar snel doorgegeven aan die luisteraars! Helemaal zachtjes praten is niet echt goed gelukt, maar het samen bitterballen eten… Dat dan weer wel!

(23 februari 2023 – Ineke Verkaaik-Hogervorst, marathonroeier)

No comments yet.

Geef een antwoord