Goudse junioren roeiers grossieren in Gents goud

De junioren wedstrijdroeiers van Gouda hebben afgelopen weekend bij hun eerste boord aan boord gevechten van dit roeiseizoen uitstekend gepresteerd. Op een internationale regatta in Gent (België), met tegenstanders uit België, Cyprus, Duitsland, Frankrijk, Gibraltar, Groot Brittannië, Nederland en Noorwegen, is in verschillende samenstellingen deelgenomen aan 10 wedstrijden verdeeld over 4 categorieën. Met 3 keer goud, 1 keer zilver en verder allemaal top10 klasseringen waren de resultaten overweldigend!

Zaterdag waren door de harde wind de omstandigheden dusdanig moeilijk dat in Gouda het stoplicht op donkerrood zou hebben gestaan. Dat weerhield Hugo er niet van de skiff-concurrentie verpletterend te verslaan. Zondag waren het standaard Breevaart condities en wisten Timme en Hugo (zilver), Dauwe, Hugo, Timme en Mees met stuurvrouw Emma (goud) en Iuno en Alix (goud) het aantal podiumplekken te verviervoudigen.

Aan het goud van Iuno (van DDS uit Delft) en Alix kleeft een bijzonder verhaal. Zaterdag waren zij door een blunder van de coach te laat het water opgegaan en waren ze niet op tijd bij de start om mee te mogen doen. De pijn werd een beetje verzacht door ijs van de coach, maar de kater werd een dag later pas echt weggespoeld door henzelf, door met een uitstekend gevaren race het goud op te eisen!

Er werd overnacht in trekkershutten op een camping in de buurt van Gent, waarbij de zelf bereide maaltijd de gezelligheid en het teamgevoel alleen maar bevorderde. Er zijn genoeg leuke en vertellenswaardige dingen gebeurd om de website nog meerdere keren te vullen, maar als je meer wil horen, moet je het de roeiers maar vragen. Daarom hieronder alleen een foto impressie met een samenvatting van de geleverde prestaties. Daar draait het bij wedstrijdsport tenslotte om.

Speciale dank gaat uit naar de ouders van de roeiers voor hun enthousiaste support en vooral voor alle hulp bij de vele logistieke zaken die bij zo’n intensief weekend in het buitenland komen kijken.

(11 april 2022, Toine Vergroesen)

One Response to Goudse junioren roeiers grossieren in Gents goud

  1. Ronald den Boogert 15/04/2022 at 11:29 #

    Top en wel verdiend

Geef een reactie