Goudse junioren roeisters starten 2017 overtuigend

(17 januari 2017, Toine Vergroesen)

Op 14 januari j.l. vonden bij R.V. Michiel de Ruijter in Uithoorn de roei-ergometer kampioenschappen plaats. In deze tweede korte afstand wedstrijd in een serie van drie, hebben de Goudse roeisters het jaar 2017 uitstekend geopend. In de categorie meisjes tot en met 16 jaar haalde Lisa Bruijnincx (15) goud en Henriëtte Maitland (14) brons. In de categorie meisjes tot en met 14 jaar won Annelotte Maitland (12) het goud. Als klap op de vuurpijl werd in de estafette over 1000 m in de categorie meisjes tot en met 16 jaar, samen met Nina Belger (14) van R.V. Alphen, de concurrentie op meer dan 20 seconden gezet!

Meisjes tot en met 16 jaar (2 keer 500 m)
Lisa was wederom een klasse apart. Met twee keer een nieuw PR, eerst 1:39.3 en vervolgens 1:38.6, was ze zelfs sneller dan het complete jongens veld! Ook Henriëtte roeide twee keer haar oude PR aan flarden. Was in haar eerste race 1:53.4 nog goed voor een vierde plaats, in haar tweede race was dezelfde tijd goed voor een derde plaats en brons in het totaal over beide races. De fysiek sterkere tegenstander bleek conditioneel minder.

Meisjes tot en met 14 jaar (2 keer 250 m)
Annelotte had in haar categorie met 24 deelneemsters veel tegenstand. Daar zaten enkele zeer sterke roeisters bij, die bovendien ook ruim een jaar ouder waren. Met tijden van 52.1 (PR) en 52.2 werden deze concurrentes in beide races echter overtuigend verslagen. In totaal was ze ruim 3 seconden sneller.

Meisjes tot en met 16 jaar (estafette 1000 m)

Samen met Nina Belger, zilver in de categorie meisjes tot en met 16 jaar, werd de concurrentie een lesje estafette roeien gegeven. Waar bij de andere ploegen iedere roeister 250 m aan een stuk roeide, wisselden de roeisters van Gouda en Alphen elkaar om de tien halen af. De snelheid die ze door het wisselen verloren, maakten ze ruimschoots goed door alleen maar sprinthalen te produceren. Met een totaaltijd van 3:31.2 werd de concurrentie overtuigend verslagen.

Olympisch gevoel
Na afloop bleken ze nog fit genoeg om de aanwezige toproeister Nicole Beukers (zilver in de dubbelvier in Rio) uit te horen over haar roei-carrière en met haar toch behoorlijk zware Olympische medaille om de nek met deze Roei-Ster op de foto te gaan.