Fifty Fit voorjaar 2017

(17 januari 2017, Hans Boer)

Vanaf dinsdag 28 februari a.s. om 13.30 uur gaan we weer van start met “Fifty Fit”.

Voor de leden die als gevolg van de winterstop hun conditie wat zagen teruglopen en die voor het begin van het nieuwe seizoen weer op peil willen brengen of zelfs willen verbeteren, organiseren we wederom op de dinsdagmiddag in het eerste kwartaal van het nieuwe jaar (2017) een aantal lessen. Tot en met 25 april zijn dat er 9.
We beginnen in de sociëteit van de Roei-en Zeilvereniging met een warming-up van ruim een kwartier, gaan vervolgens minimaal een half uur op de ergometer, of als het weer het toelaat, de boten in (C4+, C2+); de keuze is aan de deelnemers. Daarna komen we in de sociëteit weer bij elkaar voor de cooling-down, die ook ongeveer een kwartier duurt.
Zowel op de ergometers als in de boten worden oefeningen gedaan met het doel de conditie op een hoger peil te brengen en – daar waar gewenst en mogelijk – eventueel ingeslopen fouten in de roeihouding of roeihaal te corrigeren. De ervaring van de afgelopen zes jaar leert, dat aan het einde van de cursus de conditie inderdaad verbeterd is. Ook is er geslepen aan roeihouding en roeihaal. Zie bijvoorbeeld het artikel van Rob Kraaipoel in de recente “Het Roer”.
Het doel van Fifty Fit is ook gezelligheid en daarom praten we na en drinken we met elkaar nog een kop koffie of thee. De coördinator verzorgt dat. Traditioneel sluiten we e.e.a. af met een stadsexcursie, al dan niet gecombineerd met een wandeling door de natuur. Dit keer op dinsdag 25 april (gehele dag).

Ga naar de inschrijfpagina door hier te klikken.

Nadere informatie kunnen jullie krijgen bij de coördinator.
Hans Boer: via e-mail fam.boer-smit@wxs.nl of tel. 06 53237655

No comments yet.

Geef een reactie