Goudse Mijl 2020 verschoven naar 2021

(8 juni 2020, Tjeerd Meij)

Na veel en moeilijke overwegingen hebben we als bestuur van de Goudse Mijl moeten besluiten om het evenement in 2020 niet te laten doorgaan.

De beperkingen om in tweetjes, viertjes of een acht te kunnen trainen, geeft ploegen binnen de RZVG en alle ploegen van buiten Gouda deze maanden geen mogelijkheden om iets van ploegritme, laat staan wedstrijdritme op te bouwen.
Daarnaast speelt met name dat de organisatie van de GM veel vergt van een grote groep vrijwilligers: het opbouwen van een 4-baans wedstrijd is intensief werk waarbij 1.5 meter afstand moeilijk is aan te houden.
Gezelligheid rondom de wedstrijd, BRO-ploegen die hun eerste officiële wedstrijd roeien, vaste toezeggingen van KNRB kamprechters: te veel is onzeker.

We hebben daarom nu de knoop doorgehakt: we gaan ons op een mooiere versie in 2021 richten!

Maar niet teveel getreurd: we gaan wel degelijk kijken of we op kleine schaal in 2020, direct na de zomer-vakantie, een onderlinge RZVG wedstrijd kunnen organiseren.
Er wordt aan een 2-baans wedstrijd gedacht (gewoon 1608 meter en hopelijk al in september) waarbij de uitslagen gecorrigeerd worden op leeftijd/boot/geslacht.
We zullen jullie hiervan op de hoogte blijven houden.

No comments yet.

Geef een reactie