Goudse roeiers sluiten seizoen knallend af

Op de Dutch International Youth Regatta op de Bosbaan in Amsterdam (9 en 10 juli) hebben de Goudse roeiers maar liefst 6 overwinningen geboekt. Het is dat Emma door ziekte niet mee kon doen, anders waren het er waarschijnlijk nog meer geweest. Timme was met 3 stuks dit keer de grote blikvanger, maar ook voor Dauwe, Mees, Hugo, Daniil en Alix was het raak.

Daarnaast deed Bente zowel letterlijk als figuurlijk van zich spreken. Figuurlijk met twee keer een PR in de skiff en letterlijk door als een volleerd sportverslaggeefster tijdens de prijsuitreiking de winnaars te interviewen. Zij vroeg zelfs buitenlandse winnaars in perfect Engels, vakkundig het hemd van het lijf.

Zaterdag wist Tim zijn heat in de J14 1x te winnen en werden zowel Mees als Dauwe 2e in hun heat. Daarmee was de toon gezet. Later op de dag haalden Timme, Hugo, Dauwe, Mees en stuur Alix  (die zieke Emma verving) de heatwinst in de J14 4*. De hele ploeg was het erover eens dat de bijbehorende beker voor de snelste totaaltijd voor Emma was.

Zondag wisten zowel Timme en Dauwe als Mees en Hugo hun heat in de J14 2x te winnen en en-passant de twee snelste totaaltijden te noteren. Weer een beker. Denys (TOR) en Daniil (Gouda) wisten, startend voor Oekraïne, in de J18 2x een gedeelde overwinning te behalen. De dag ervoor hadden beiden, samen met Oleksii (Hunze), Alexander (Amstel) en gestuurd door Karina (TOR) hun land ook al verdienstelijk vertegenwoordigd in de J18 4*. De blikkenregen werd afgesloten met een overwinning in de M14 4* waarin met Julia (RIC), Noor (Hunze), Milou (IRIS), Karina (TOR, vervangster van Emma) en stuur Alix (Gouda) maar liefs 5 roeiclubs vertegenwoordigd waren.

Aansluitend hebben de Goudse roeiers zich ingezet als vrijwilliger voor tijdwaarneming, vlothond en interviewer om de wedstrijdorganisatie te helpen de laatste vacatures in te vullen.

Nu vakantie en op naar het volgend seizoen.

(12 juli 2022 – Toine Vergroesen)

No comments yet.

Geef een reactie