COMBI Rotterdam op de Reeuwijkse Plassen

In het weekend van 2 en 3 juli 2022 vonden de jaarlijkse Combi jeugdzeilwedstrijden plaats op de Reeuwijkse Plassen. Onze club heeft weer bekers binnengehaald! De deelnemers zeilden in de klassen Optimist, Splash, RS Feva en Laser. Op zaterdag 2 juli voeren ze op de Elfhoevenplas en op zondag 3 juli op de ’s-Gravenbroekse plas.

De weersomstandigheden waren divers: wind, stortbui, windstil en na de lunch weer wind. En hoe dan ook zijn er altijd veel draaiingen op onze plassen met de eilandjes en rietkragen. Dat geeft een extra uitdaging om goed te kunnen zeilen.

Alle boten, inclusief de Ribs van de verschillende zeilverenigingen in de regio kwamen aan het eind van de middag naar RZVG zelf zeilend of in een sleepje. Daar mochten ze gratis overnachten. Handig, want dat scheelt heel wat heen en weer gesleep en gerij. Wat een service van onze club. Meestal krijgen de zeilers tussen de middag bij alle 7 deelnemende zeilclubs iets te eten aangeboden maar deze keer was dat erg uitgebreid: krentenbol, broodjes kaas en kroket, kopje soep, bananen en snoeptomaatjes. Iedereen maakte er gretig gebruik van . Complimenten voor Arno en zijn team!

Meer dan 16 zeilertjes van RZVG deden mee aan de Combi op zondag. Allemaal in de nieuwe hesjes. Natuurlijk werden er prijzen uitgereikt die dag en onze Opti’s en ook RS Feva’s haalden bekers binnen. Aangezien dit de laatste wedstrijd was van de reeks Combi Rotterdam, was ook de eindscore bekend. Twee zeilers van RZVG vielen ook hier in de prijzen, Thijmen Kremers, 3e plek Overall Optimisten en Puck Habets, 3e plek Overall Optimisten Benjamin (tot 11 jaar). Een prachtig resultaat van al onze zeilertjes die hebben meegedaan. Iedereen weer een ervaring rijker; onze club heeft zich goed laten zien; ons prachtige clubhuis ook. We hebben toch echt het mooiste uitzicht van alle zeilverenigingen. Dat beaamde een opa die, vanaf het terras, naar zijn kleinzoon kwam kijken. ‘Ik ben hier nog nooit geweest en heb echt wel wat gezeild, maar wat is Nederland toch mooi’. De Hollandse luchten waren inderdaad weer prachtig deze dag.

Uitslagen zijn te vinden op Totaalklassement 

(6 juli 2022 – Vivian Habets)

       

No comments yet.

Geef een antwoord