Goudse winst op Novembervieren

Zondag 6 november was de Novembervieren, een wedstrijd op de Amstel over 4 kilometer voor vieren rond 4 november. Bij deze wedstrijd wisten Dauwe, Timme, Mees en Thijs in de door Ruben gestuurde dubbelvier de overwinning te behalen. En ook Emma roeide in een combi met Hunze en Iris een geweldig goede race.

Emma (13) startte samen met Lotte en Noor van Hunze (beide 14) en Milou van Iris (14), gestuurd door Ruben, in het dubbelvierenveld voor meisjes tot en met 16 jaar. Omdat er slechts 1 andere inschrijving was in het 14-jarige veld, werden zij bij het 16-jarige veld gevoegd. In een veld van 11 ploegen wisten zij een mooie 4e plek te behalen binnen een halve minuut achter de winnaar. Zeker als je bedenkt dat de drie eerste ploegen voor tweederde bestonden uit roeisters die vanaf 1 januari in het 18-jarige veld moeten starten.

Dauwe, Timme, Mees en Thijs (allen 14), met Ruben als stuur, hadden net voldoende tegenstand om in het 14-jarige dubbelvierenveld te kunnen starten. Als laatste gestart, werden vakkundig beide tegenstanders gelijktijdig gepasseerd met een geweldige stuurmanoeuvre van Ruben. De buit was daarmee na anderhalve kilometer al binnen. Daarna was de opdracht om zoveel mogelijk ploegen in het voor hen gestarte 16-jarige veld in tijd achter zich te houden. Dat lukte vrij aardig. Slechts 7 van de 17 ploegen in dat veld waren sneller, de winnaar ruim een halve minuut.

Speciale vermelding verdient Ruben (12) die twee keer niet alleen de kou en regen getrotseerd heeft, maar ook beide ploegen fantastisch goed gestuurd heeft en daarmee heeft hij veel tijdwinst geboekt.

(7 november 2022 – Toine Vergroesen)

Fotografen Mariëtte Dijkstra (meisjes) en Jaap Krijtenburg (jongens).

No comments yet.

Geef een reactie