IJSBERENRACE voor onze OPTI’S

Afgelopen weekend 5 en 6 november was weer de IJSBERENrace bij WV Aegir op de Bergsche Plas in Rotterdam. Een van de laatste wedstrijden voor de Opti’s dit jaar. Onze club was goed vertegenwoordigd: 2 dames en 2 heren van onze wedstrijdploeg.

De plas staat bekend, net als de Reeuwijkse Plassen, om flinke shifts en winddraaiingen. Gelukkig was het niet echt een temperatuur voor ijsberen (denk aan aardeopwarming) maar iedereen had een warme muts op (en ook nodig). De wind was zondag niet zo hard als voorspeld en begin van de middag kwam helaas toch de motregen.

In totaal zijn dit weekend 8 wedstrijden gevaren. En alle vier onze zeilers hebben deze uitgevaren! Thijmen is nr 1 geworden, heel knap! Puck is nr 3 bij de Benjamins geworden (tot 12 jaar). Voor Mingus was dit een van zijn eerste grote wedstrijden; hij heeft veel geleerd en plezier gehad. Voor Florien was dit haar laatste wedstrijd in de Opti Woody, zij zal overstappen naar de Feva.

Naast een IJsberenrace-mok dus ook weer bekers mee naar huis voor RZVG. Nu nog de Boterletterrace bij RZV op de Kralingse plas begin december. Benieuwd wat Sinterklaas voor de Opti’s in petto heeft.

(6 november 2022 – Vivian Habets)

No comments yet.

Geef een reactie