Opzij was erbij op de Novembervieren

Voor de Novembervieren op 6 november j.l. nam coach Toine niet alleen de fitte Visarend mee op de botenwagen voor zijn wedstrijdjeugd, maar ook die goeie ouwe Sperwer voor de damesveteranen van Opzij.

Ja, die Sperwer die al een beetje rammelt en die z’n riggerbuisjes niet meer zo goed vast kan houden. Maar toch een erg fijne boot; de damesploeg Fier wilde er zo graag nog even in trainen dat ze voor ons de boot hadden afgeriggerd en op de botenwagen vastgelegd. Topploeg!

Op zondagochtend om 10:30 lagen we met een grote groep vieren, jeugd, boord en ook 46 dames mastervieren, klaar voor de start. En zeker 30 minuten later nog steeds. Wat bleek achteraf, er moest een vrachtboot even tussendoor. Net als een regenbui, helaas. Wat waren we koud toen we van start gingen! Als nr. 109 konden wij eindelijk beginnen met onze 3 kracht, 3 tempo en 10 halen door om op snelheid over de startlijn te gaan, ter hoogte van het Kalfje aan de Amstel. Christine op slag, Mariette en Yvette in het midden en Marjo op boeg.

De race verliep prima, een goed ritme met power en strak gestuurd door Annet. Langs de dukdalven van de Rozenoordbrug, onder de Utrechtsebrug door en soepel door de Omval op weg naar de finish bij KARZV De Hoop. We konden onze ideale lijn roeien. Met een eindspurt kwamen we met een 17:07 over de eindstreep. Het laatste stukje aangespoord door een paar gretige jonge ploegen die ons op de hielen zaten. In ons E-veld waren we 11e van de 15, in het totaalklassement 36e van de 46.

Nu is het zo dat bij de Novembervieren altijd enkele fotografen staan die de krachtsinspanningen van de ploegen vastleggen. Er is dus altijd napret en leed bij het bekijken van de gekke bekkentrekkende roeiers op de wedstrijdfoto’s. Maar, ook trots als alle riemhoeken gelijk staan en de koppies geconcentreerd over de stuur kijken in plaats van alle kanten op. Dit keer vonden we een fraaie shoot waar de fotograaf ons gespot had door de Berlagebrug heen.

(10 november 2022 – Yvette Engbers)

No comments yet.

Geef een antwoord