Goudse Wintermijl 2022

Op zaterdag 5 februari j.l. vond de inmiddels traditionele Goudse Wintermijl plaats. Er werd door 9 roeiers op de ergometer gestreden over de Goudse Mijl afstand van 1609 meter.

Helaas waren er dit jaar niet zoveel leden die de uitdaging aandurfden, maar dat zullen we wijten aan de coronaperikelen. Volgend jaar verwachten we toch echt meer deelnemers en hopen we ook de vrouwelijke leden weer op de ergometer te zien. Het voorjaarszonnetje liet zich gelukkig van zijn beste kant zien en met de deuren open werd er met uitzicht op de prachtige plassen heel hard geroeid en gestreden.

Behalve de eeuwige roem voor alle deelnemers waren er ook een paar kleine prijsjes te winnen. Het overall klassement werd opgemaakt op basis van verrekenfactoren (geslacht, gewicht en leeftijd). Ook was er een categorie op basis van zuivere tijd onder 45 jaar en 45 jaar of ouder (peildatum 5 februari 2022).

Vincent Zimmerman wist het overall klassement met een gecorrigeerde tijd van 04.56.3 te winnen.

De eerste prijs onder de 45 jaar is gewonnen door Michel van Veen die een zuivere tijd van 05.24.9 wist neer te zetten.

De eerste prijs voor mannen boven de 45 is met een tijd van 05.51.6 door Richard Liebrechts geroeid.

Voor Diederik Brunnekreeft was de aanmoedigingsprijs. Hij deed samen met zijn broer Sebastiaan als nieuw lid mee en zette zonder recente ervaring al een hele mooie prestatie neer. Proficiat mannen!!

Verder rest mij nog om Markwin te bedanken voor de uitslagen registratie en het hele digitale gebeuren.

Het was heerlijk om op de RZVG weer wat wedstrijd gevoel te mogen ervaren en we kijken uit naar de volgende wedstijden.

(9 februari 2022, Caroline Schakel)

   

 

 

 

No comments yet.

Geef een reactie