Goudse Zeilweek Pinksteren 2019

(3 mei 2019, Zeilcommissaris)

Groots zeilevenement op de plassen ‘s-Gravenbroek en Elfhoeven in Reeuwijk
( http://www.goudsezeilweek.nl/ en facebook)

Tijdens het Pinksterweekeinde op 8 en 9 juni a.s. zal de 78e editie van de Goudse Zeilweek verzeild worden. Als vanouds belooft dit weer weer een onvergetelijk evenement te worden, de organisatie heeft hiervoor al veel plannen klaarliggen. De Goudse Zeilweek is voor zowel jeugd als volwassenen bedoeld.

Klassen die aan de Goudse Zeilweek deelnemen zijn: Optimist, Splash, Laser, RS Feva, RS 500, O-Jol, Randmeer, 16m2, Valk, Pampus, FD en Efsix. Ook voor de leden van de RZVG biedt dit laagdrempelig de mogelijkheid om zich met de boten van de vereniging, zoals de Randmeer, Splash, Laser, RS Feva en Optimist te meten met de nationale kampioenen. De boten liggen er klaar voor!

De Goudse Zeilweek wordt georganiseerd door het Comité Goudse Zeilweek, een samenwerking tussen de Goudse Watersportvereniging Elfhoeven en de Roei- en Zeilvereniging ‘Gouda'(RZVG). Aanvang op vrijdagavond voor Pinksteren om 19:00 met inschrijven en een borrel in het clubhuis van WV Elfhoeven. Dan zal ook een groot deel van de zeilers hun boten komen afleveren, een drukte van belang bij de kranen en hellingen van de beide verenigingen!

Tijdens de Goudse Zeilweek varen de deelnemers 2 dagen op de verschillende plassen in het mooie Reeuwijkse plassengebied. Afhankelijk van de indeling vaar je de ene dag op de ‘s-Gravenbroekseplas bij de RZVG en de andere dag op de Elfhoevenplas bij GWV Elfhoeven. Gedurende dit 2 dagen durende evenement is het de bedoeling dat er voor elke klasse totaal 8 wedstrijden plaatsvinden, uiteraard afhankelijk van het weer en met name ook de wind.

De boten strijden om prachtige prijzen en vanaf het terras van de sociëteit van de RZVG kan een ieder onder het genot van een versnapering getuige zijn van de strijd. Op zaterdag begint het festijn met de eerste starts op beide plassen om 10:30 en op zondag om 10:00. De laatste starts zijn op zaterdag om 16:00 en op zondag om 15:00.

Roeiers: medewerking gevraagd!
Tijdens de Goudse Zeilweek zal het extra druk zijn op de vereniging met zeilboten van diverse klassen en daardoor extra drukte op de steiger/het vlot voor de giekenloods opleveren. Hierbij het vriendelijke verzoek om ‘s ochtends bij het te water gaan van de zeilboten, bij de terugkeer en afvaart bij de lunch en de terugkeer in de middag, rekening met elkaar te houden.

Er kan gewoon geroeid worden, maar als de zeilboten het water op gaan of terugkomen, verzoeken wij jullie om heel even geduld te hebben en te wachten totdat de haven vrij is om onhandige/moeilijke situaties te voorkomen. Ook het vriendelijke verzoek om, bij het roeien op de plassen, zo veel mogelijk buiten de baan/boeien te blijven om lastige situaties vlakbij boeien en midden in een wedstrijd te voorkomen. Alvast hartelijk bedankt voor de medewerking!

No comments yet.

Geef een reactie