Groene Hart Marathon

(28 juli 2019, Judith van Schieveen en An van Veen)

De Groene Hart Marathon vindt plaats op zaterdag 28 september 2019.

Start en finish : RV Alphen aan den Rijn
Tijd : 8.00 uur tot 18.00 uur

Inschrijven website : Mijn Roei- en Zeil > activiteiten
Inschrijfperiode : Woensdag 31 juli t/m woensdag 14 augustus 2019

Locatie : RZVG
Aantal deelnemers : Minimaal 3, maximaal 6
Leeftijd : Minimaal 18 jaar

Heb je altijd al mee willen doen aan een roeimarathon dwars door het Groene Hart? Dan is dit je kans! Je vaart onder andere over de Kagerplassen, langs imposante landhuizen van Warmond en Oegstgeest, door het historische hart van Leiden en over het Braassemermeer. De tocht beslaat ongeveer 58 kilometer en voldoet aan de criteria voor een roeimarathon van de KNRB. De dag wordt afgesloten met een pizza, gebakken in een Italiaanse steenoven op de roeivereniging van Alphen aan den Rijn.

Je kunt je inschrijven wanneer je lid bent van de RZVG, een afgeronde roeiopleiding hebt en fysiek en mentaal in staat bent een marathon te roeien. We passeren diverse bruggen en sluizen, waardoor je ook goede stuurvaardigheden nodig hebt. Tot 28 september a.s. train je tenminste twee keer per week met je mede-marathonroeiers.

We beschikken over maximaal twee C2+-boten, waardoor we met hooguit zes roeiers aan de marathon kunnen deelnemen. De deelnemers roeien de tocht integraal. In Leiden wordt gedurende 3 kilometer de tijd stopgezet, zodat je even kunt relaxen en lunchen.

Als je belangstelling hebt, schrijf je dan snel in, in ieder geval uiterlijk woensdag 14 augustus a.s. Reken op een lange dag waarbij je vroeg op de roeivereniging aanwezig bent.

Eind augustus 2019 organiseren we een informatiebijeenkomst waarin we de marathon doorspreken en afspraken maken over bijvoorbeeld training, vervoer, lunch en (geringe) onkosten.

Ervaar de uitdaging van een prestatietocht, geniet van de oer-Hollandse landschappen en de historische omgeving, en beleef de gezelligheid met je roeiteam!

No comments yet.

Geef een antwoord