Head of the River

Na ongeveer 2,5 jaar was het dan zover: de beroemde (of beruchte) roeiwedstrijd getiteld Head of the River. Een klassieker met een lengte van 8 km op de Amstel. De wedstrijd is verdeeld over 2 dagen: zaterdag 19 maart en zondag 20 maart.

Samen met de Vette 8, Slipstream en Volantis stonden we op zaterdagmorgen bij de botenwagen. Na het opladen van de boten kwam de eerste uitdaging. Het slot van de botenwagen was weg en lag niet op de gebruikelijke plek. Wat een tegenvaller… Gelukkig had Toine een reservesleutel en hielp ons uit de brand. Een leerpunt voor de volgende keer.

Slipstream en Volantis startten als eerste ploegen in de DV4*. Er was een flinke, toch wel verraderlijke wind. Flink trappen dus, waarbij de coaches en familie ons stevig en hard toeschreeuwden.

Na de finish kreeg Volantis het bericht dat zij de snelste tijd hadden gevaren en dus op 1ste plek waren geëindigd in de D-categorie. De ploeg en de coach waren in alle staten: wat een ongelofelijke prestatie! De euforie was helaas van korte duur: een foutje van de wedstrijdleiding… Helaas dus geen 1ste maar een 7de plek in de eigen categorie en de 19de plek overall. Slipstream eindigde op een 32ste positie.

In de middag was het de beurt aan de Vette 8. Ook zij hadden last van flinke wind, maar met zijn achten trap je toch wat harder. Het eindresultaat mocht er zijn: een 21ste plek overall.

Op zondag dan de wedstrijd jeugd M18 die in een combinatie met Naarden aan de start verscheen. De meiden haalden een super goed resultaat: een 6de plek overall met een tijd van 32:06. Later in de middag waren onze mannen van Repechage aan de beurt en roeiden de wedstrijd in een tijd van 35:11. Goed dus voor een 25ste plek overall.

Tot slot nog een dankwoord aan onze fotograaf Paul. Hij heeft tijdens de wedstrijd mooie foto’s gemaakt waarvan onderstaand het resultaat.

Het was een mooi weekend en we hebben goede resultaten neergezet. Het smaakt naar meer…

(22 maart 2022, Annemieke van Agthoven)

 

 

No comments yet.

Geef een reactie