Heineken Roeivierkamp 2016: Gouda was erbij!

(23 maart 2016, Yvette Engbers)

Begin maart waren er op de Amstel twee grote roeiwedstrijden met een ijzersterk internationaal veld vol olympiërs en ex-olympiërs: de Head of the River en de Heineken Roeivierkamp.
Aan de start van de Roeivierkamp op 12 en 13 maart j.l. stonden ook 2 veteranen ploegen van Gouda te trappelen om weg te spurten: de heren Vet8 in de boord acht en de dames OPZIJ in de dubbel vier. De veteranen, die blijkbaar minder fit ingeschat worden, roeien 3 afstanden: eerst 2500 meter, meteen gevolgd door een 250 meter en een dag later de 5000 meter.

Dames 10e
In het dames-veteranenveld moesten er ruim 50 ploegen weggestart worden, van Jonge veteranen-A (max. 36 jaar) tot en met Dames-F (v.a. 60 jaar). Het was een indrukwekkend gezicht om alle vieren kris kras door elkaar te zien krioelen voor de start, en ook een gepuzzel om op tijd op nummer te gaan liggen zonder schade. Dit jaar startten wij voor het eerst in het Dames-D veld; ja, we worden ook een jaartje ouder…..! De zaterdag begon met een zonnetje en weinig wind, het roeien op de 2500 en de 250 meter verliep gladjes en beheerst. Het had nog wel een tandje sneller gekund, gezien de respectievelijke 10e en 11e tijd van totaal 14 ploegen. HR4K2016 387 Gouda gestart op 5KMMaar op de zondag lieten we meer van ons kunnen zien en dat we harder konden: we haalden 2 ploegen in en finishten met een 8e tijd. Overall werden we 10e van de 14, een prima prestatie in het ijzersterke veld dat aan de Heineken deelneemt!

HR4K2016 387 Gouda gestart op 5KM
OPZIJ dames (387 op de foto): Annet Siegel op slag, Yvette Engbers, Anja Bogaard, Marjo Broos (boeg), gestuurd door Annemiek van Agthoven

Heren 9e
Ook de heren drentelden na hun 5 km tevreden rondom de botenwagen. De uitslagen vertelden dat zij in het veld van 10 ploegen Veteranen-E als 7e over de finish kwamen na de 5 km. Ook een verbetering ten opzichte van hun prestaties van de zaterdag. Dit leverde onder de streep een 9e plek op over alle afstanden!
VET8 heren: Dirk van Nieuwenhuijzen op slag, Jos Geerligs, Frank Spuij, Ronald den Boogert, Ben Wijtman, Tjeerd Meij, Onno de Haan, Henk Riphagen, gestuurd door Jos Hoogenbosch

Foto’s: Paul van Hooft

No comments yet.

Geef een antwoord