Hoe blijven we fit en houden we contact met elkaar tijdens de Corona crisis? (vervolg)

(29 april 2020, Roeicommissaris)

Hoe slaan we ons door deze moeilijke periode heen, terwijl we niet kunnen wachten om het water op te gaan? Hieronder weer enkele voorbeelden.

Marathongroep: ‘Wat het trainen betreft: sommigen hebben een ergometer of aquatrainer aangeschaft, er wordt veel gefietst en een enkeling doet niets en accepteert de extra corona kilo’s. Wat wel duidelijk is dat iedereen elkaar en het roeien erg mist en zich in normale omstandigheden gelukkig prijst dat we over zulk prachtig roeiwater beschikken’.

Ploeg van Tjeerd Goslinga: ‘Al vele jaren roeien wij met ons ploegje op zaterdag- en woensdagmorgen. De agenda op mijn mobiele telefoon geeft nog steeds 2 x per week de melding ‘Roeien’, maar helaas… de afgelopen 6 weken zaten we thuis ipv op het water.

We hebben nu via WhatsApp af en toe contact met elkaar, waarbij het belangrijkste is dat iedereen gelukkig nog steeds gezond is. Na enkele weken niet te hebben geroeid blijkt dat we verslaafd zijn aan roeien en iedereen steeds meer behoefte krijgt om weer regelmatig een ouderwets rondje plassen te kunnen doen. Zolang dit niet kan behelpen we ons maar met fietsen en wandelen in de omgeving. Wanneer mogen we weer???’

Ploegje van Rita van Ballegooy: ‘We doen niets gezamenlijk. Gezien de leeftijd hebben we weinig contact met elkaar. Individueel 1 x 3 km gewandeld met één ploegmaatje. Zelf fiets ik veel en probeer iedere dag een rondje van 3 km stevig te wandelen. Afgelopen zondag 15 km gewandeld. Ook de tuin heeft een onderhoudsbeurt gehad. Zoals iedereen kijken wij er naar uit om weer te kunnen roeien.
We blijven positief dat het deze zomer toch nog gaat gebeuren’.

Keesjan de Wilde: ‘Ik roei heel vaak vanuit mijn achtertuin in mijn eigen skiff 10 km op de Oude Rijn. Met mijn eigen ploeg heb ik contact via WhatsApp en Zoom. Liefhebbers mogen mijn skiff ( 75-85 kg) ook gebruiken’.

De webredactie is erg benieuwd naar de verhalen van roeiers, maar natuurlijk ook van onze zeilers: stuur je bijdrage met foto aan webredactie@roeienzeil.nl.

——————-

No comments yet.

Geef een reactie