Les Animaux in wereldwijde ergometer challenge

(21 april 2020, Roeicommissaris)

Zoals we eerder op de website hebben gemeld, is de ploeg Les Animaux nog steeds actief aan het trainen. Drie keer per week wordt er via Skype met elkaar geërgometerd of aan core stability training gedaan.

Sinds twee weken is er ook een soort wedstrijd aan toegevoegd. Wij doen als team Les Animaux (aangevuld met wat vrienden, waaronder Tjeerd uit de Vet8) mee aan een wereldwijde ergometer challenge (Concept2 2020 Spring VIII series), waarbij ploegen bestaande uit acht roeiers elke week een andere uitdaging op de ergometer doen. De eerste week moest 6000 meter geroeid worden, waarbij de gemiddelde tijd van het team bepalend is voor de classificatie. Deze week stond er een sprint over 500 meter op het programma en volgende week een challenge over 30 minuten. De slotweken brengen ons nog naar een 4 minuten extended sprint en een klassieke 2 km.

Als enige ploeg uit Nederland in een verder internationaal veld van roeiers uit vele landen in de wereld (Nieuw Zeeland, USA, Italië, Duitsland etc) hebben we in het master 50-59 jaar veld een uitstekende derde plaats behaald op de 500 m met een gemiddelde teamtijd van 1.33,6. De 6 km bracht ons op een vijfde plaats, waardoor we nu overall vierde staan in een veld van zo’n 25 ploegen in onze categorie!

In totaal doen er meer dan 225 ploegen wereldwijd mee, waaronder teams met in hun midden regerend Olympisch- en wereldkampioenen! Allemaal zoeken zij naar uitdagingen in deze tijd van corona, waarbij het roeien op het water voor velen op dit moment niet mogelijk is.

Wij houden jullie op de hoogte van onze prestaties. Mocht je ons willen volgen, klik hier

 

No comments yet.

Geef een reactie