Ondertussen op de vereniging

(17 april 2020, Commissaris Vastgoed en Vloot)

Terwijl wij ons thuis zitten te verbijten en in de startblokken staan of zitten om het water op te gaan, staat het leven op de vereniging zeker niet stil. Op diverse momenten is en wordt er hard gewerkt om alles klaar te hebben voor het moment dat we weer het water op kunnen.

Zo hadden wij op 24 maart de bekende kraandag. De eigen boten van de vereniging en de boten van de leden zijn op die dag met een ingehuurde kraan in het water gelegd. Inmiddels is ook de steiger door Arno helemaal schoongemaakt. Klaar voor gebruik! 

Ook de vaste kraan wordt druk gebruikt om boten in het water te leggen. De afgelopen dagen was het dan ook druk op de plassen met sloepjes en eigen zeilboten. De boten van de vereniging mogen helaas niet gebruikt worden.

Dat alles neemt niet weg dat de leden van de klussenploegen regelmatig, alleen of met één medelid, op de vereniging aanwezig zijn om boten klaar te maken voor het seizoen, dat toch een keer gaat komen hopen wij. Dat betekent b.v. onderhoud aan bestaande riemen, maar ook het beschilderen in de clubkleuren van nieuwe riemen.

 

Afgelopen winter zijn we gestart met het vernieuwen van een deel van de zeilsteigers; een pilot. Dit werk is inmiddels afgerond en klaar om getest te worden! We zijn benieuwd wat jullie ervan vinden.

In 2018 hadden wij zoals bekend veel last van meeuwen. Het afgelopen jaar hebben wij deze met succes op verschillende wijzen bestreden. De conclusie was dat het plaatsen van netten op de 2 eilanden voor de vereniging de meest effectieve wijze is om meeuwen te bestrijden. In goede samenwerking met de andere verenigingen en de bewoners hebben we de afgelopen week de 2 eilanden dan ook van netten voorzien.

Ook het onderhoud aan o.a. de kraan, het hekwerk en de elektrische installatie gaat gewoon door.

Twee jaar geleden hebben we het terras gecoat. Inmiddels waren er een paar scheurtjes ontstaan. Deze zijn gerepareerd en het hele terras is weer voorzien van een nieuwe coating en een antislip laag. Klaar voor de zon en een borrel!

Al met al gebeurt er veel op de vereniging en we hebben nog een aardige lijst met klussen, met name schilderwerk. Mocht je het stil zitten thuis zat zijn en je bent wat handig en vooral secuur met de kwast, meld je dan bij Arno!

Ligplaatsen te huur! Inmiddels vullen de buiten ligplaatsen zich weer aardig met boten van de leden van de vereniging en er melden zich ook weer nieuwe leden voor de ligplaatsen. Maar: we hebben zeker nog een aantal mooie ligplaatsen te huur en nu ook zonder overlast van de meeuwen!

Informatie bij Arno (06-83404501) en… zegt het voort.

Houd afstand en blijf gezond!

No comments yet.

Geef een antwoord