Hugo Slangen haalt finale NK skiff

Hugo heeft afgelopen weekend 22 en 23 april op de NK skiff voor jongens tot en met 16 jaar (J16 1x) de finale gehaald. Daarin werd hij verdienstelijk vijfde. Bente, die zich vorige week ook had weten te kwalificeren, werd vierde in de D-finale voor meisjes tot en met 18 jaar (M16 1x).

Zaterdag roeide de net 15 geworden Hugo begin van de middag de kwartfinale. Daar leek hij iets te makkelijk over te denken en liet hij zich bijna verschalken. Gelukkig wist hij de orde in de 2e km te herstellen en won hij alsnog zijn kwartfinale. De halve finales werden eind van de dag geroeid. Geleerd van de kwartfinale, pakte Hugo de zaken een stuk beter aan. De hele race heeft hij moeten knokken en was het stuivertje wisselen tussen de eerste drie. Uiteindelijk bleek er een roeier net wat sterker. Maar met een zinderende eindsprint wist Hugo nipt de 2e plaats voor zich op te eisen. Het verschil op de finish bedroeg slechts 1 meter! Daarmee was het doel van deze wedstrijd, een finaleplaats, gehaald. Zelfs in de derde totaaltijd van beide halve finales.

De jarige Bente was helaas net wat minder fit dan de week ervoor. Desondanks knokte ze voor wat ze waard was en leek er halverwege haar kwartfinale nog een halve finale plek in te zitten. Na driekwart van de race was de pijp echter leeg en werd ze met een 5e plek naar de D-finale verwezen. Daarin werd ze zondag 4e, wat een 22e plaats overall betekende.

Zondagmiddag startte Hugo de finale furieus en lag hij zelfs even eerste. Maar uiteindelijk bleek hij de inspanningen van de dag ervoor onvoldoende verteerd te hebben en werd hij vijfde, ruim achter de bronzen roeier die hij in de halve finale nog verslagen had. De tank bleek net nog niet groot genoeg om drie keer een fysieke topprestatie te leveren. Maar dat is slechts een kwestie van tijd. Wat dat betreft was het heel leuk om een roeikenner tijdens de race meerdere keren bewonderend over Hugo te horen zeggen: ‘Wat een halen!’.