IJSBEREN RACE voor de wedstrijdploeg van de OPTI’S

De laatste wedstrijd voor onze wedstrijdploeg Optimisten heeft de toepasselijke naam de IJSBEREN cup. Op zondag 7 november j.l. gingen onze 5 meiden en 1 jongen vroeg naar Zeilvereniging Aegir aan de Bergse Plas in Rotterdam. Een verraderlijke plas met kans op flinke winddraaiingen. Er was windkracht 4 met uitschieters naar 5. Met gezonde spanning tuigde de ploeg hun eigen boot op.

Mutsen op, handschoenen aan en met heel wat laagjes kleding gingen ze van start. De gele Rib, onze eigen rescueboot, inclusief hoofdinstructeur Esmée, ging mee met deze ploeg. 3 wedstrijden in de ochtend. De wind werd sterker en hier en daar sloegen wat Optimisten om. Daarna lekkere lunch voor iedereen inclusief de ouders, met een heerlijke erwtensoep gesponsord door Aegir. Goed eten is essentieel, ook op het water, maar dat schiet er wel eens bij in met zo’n harde wind.

Na de pauze was iedereen er weer klaar voor. De opti junioren gingen nog voor 1 wedstrijd maar daarna werd voor alle opti’s de race gestaakt; te veel sterke windvlagen. RZVG ging met 3 bekers in 3 categorieën naar huis, 2 keer een 2e plek en 1 keer 1e geworden! Een mooie afsluiting voor onze wedstrijd OPTI ploeg. Op naar volgend zeilseizoen!

(10 november 2021, Vivian Habets)

No comments yet.

Geef een reactie