Internationale Reeuwijk Raid 2023

De Reeuwijk Raid 2023 wordt gehouden op 7 en 8 oktober a.s. bij W.V. Elfhoeven te Reeuwijk.

De Reeuwijk Raid is een alternatieve zeilwedstrijd met boten, spirit of tradition (geen polyester), die ook geroeid, gewrikt of geboomd mogen worden. In de wedstrijd zal gelden dat de koploper een minuut van zijn status mag genieten en dan achteraan, rond de volgboot, moet aansluiten (rondjes tellen). De boot die dit de meeste keren heeft gepresteerd is de winnaar en krijgt de beroemde wisselprijs.

Het programma voor dit weekend ziet er als volgt uit:

Zaterdag 7 oktober:  Boten kunnen met de kraan of met eigen middelen te water worden gelaten vanaf  8.00 uur. Auto’s en trailers parkeren op het parkeerterrein aan de overkant. Boten zeilklaar vóór 11.00 uur.

Om 11.00 uur  palaver, waarna de wedstrijd van start gaat. We varen over meerdere plassen van Reeuwijk, zonder gebruik van een motor. Je dient zelf voor je lunch te zorgen! Na de finish, rond 16.00 uur is er in het clubhuis een borrel en de prijsuitreiking. Daarna is er een gezamenlijke maaltijd voor alle deelnemers. In de avond kunnen we, zoals gebruikelijk, zelf muziek maken. (neem een instrument mee!)

Zondag 8 oktober:  Clubhuis open om 9.00 uur, aansluitend een internationale wrikwedstrijd. Daarna houden we een toertocht over de Reeuwijkse plassen, waarbij we gezamenlijk de diverse bruggen passeren.

Vanaf 15.00 uur in de middag zijn we weer terug bij W.V. Elfhoeven.

Inschrijven via het formulier, op te vragen bij tenhoopen50@gmail.com.

Maaltijden en consumpties voor eigen rekening.

Inschrijven vóór 5 oktober 2023, alleen als je over een eigen boot beschikt.

(15 september 2023, Chris ten Hoopen)

 

No comments yet.

Geef een reactie