Jan Borsje beker voor Esmée

In de afgelopen jaren hebben wij ons ingezet voor het stimuleren van wedstrijdzeilen bij onze jongste zeilers, de beginnende optimisten. De combi-wedstrijden zijn hiervoor één van de opstapmogelijkheden.

In 2020 was er, ondanks Corona, een succesvol combi-weekend in Reeuwijk met 18 deelnemers en een uitstapje naar ZCK.  Zeker Esmée heeft hier veel energie in gestoken. Naar aanleiding van de vraag van enkele ouders kwam het voorstel om hieraan ook in 2021 als vereniging iets te doen. Esmée heeft dit met veel enthousiasme opgepakt, een aantal zeilertjes geselecteerd en ouders gemotiveerd.

En toen was het 2021. We werden een beetje overvallen: 6 of 7 zeilertjes wilden meedoen waar wij gehoopt hadden op 3 actievelingen!

Iedereen enthousiast, maar hoe gaan we dit doen? Esmée op pad met gemotiveerde ouders en kinderen. Gert Jan Kremers had al ervaring met de combi en een vaarbewijs, dus op pad met de springbok en 6 optimisten. Op het dak, op de trailer en in de springbok. Het was improviseren, maar door het enthousiasme van Esmée waren alle kids zeer gemotiveerd.

Na een geweldig seizoen, met nog extra training georganiseerd door Sjoerd tijdens de zeilinstructie week en op de woensdag, met z’n allen naar de combi-finales in Hoorn en ook nog naar de IJsberencup op de Bergse plas.

De hulp van de ouders was essentieel, maar zonder de tomeloze inzet en geduld van Esmée was dit niet van de grond gekomen.

De Jan Borsje beker is bedoeld voor een bijdrage aan het jeugdzeilen: daarom in 2021 zeer verdiend toegekend aan Esmée Baars! Van harte gefeliciteerd!

(14 april 2022, Willem v.d. Meij)

 

No comments yet.

Geef een reactie