Junior Lisa verslaat senioren

(30 oktober 2018, Toine Vergroesen)

Tijdens de Asopos Najaarswedstrijden op de Bosbaan in Amsterdam op 27 en 28 oktober j.l. heeft Lisa Bruijnincx (17 jaar) alle aanwezige senioren roeisters verslagen en twee overwinningen geboekt! Zaterdag won ze de Dames Elite skiff (DE 1x) en zondag herhaalde ze dat in de Dames Gevorderde skiff (DG 1x).

De Asopos Najaarswedstrijden bestaan voornamelijk uit races over 500 m voor beginnende studenten roeiers in boordgeriggerde (1 riem per persoon) gestuurde C-vieren. Daarnaast wordt ook aan de ervaren senioren roeiers de mogelijkheid geboden zich met elkaar te meten over de klassieke roeiafstand van 2 km.

Eerlijkheid gebiedt te zeggen dat alle senioren toproeiers deze wedstrijd links laten liggen. Op zaterdag in het DE 1x veld, de hoogste senioren klasse, waren slechts vijf roeisters ingeschreven. Op zondag in het DG 1x veld waren dat er zes. Lisa, die pas twee jaar roeit, deed alleen mee om extra race ervaring in de skiff op te doen. Dat ze daarbij de wél aanwezige senioren naar huis roeide met ruim 20 sec op zaterdag en ruim 40 sec op zondag was vooral leuk voor de statistieken…

Lisa met het DE 1x BLIK

No comments yet.

Geef een reactie