Afsluiting seizoen: zeilboten winterklaar maken

(30 oktober 2018, Zeilcommissaris)

Het zeil- en instructieseizoen is bijna voorbij. We kijken terug op een ongekend mooi seizoen met een bijna niet eindigende zomer met fantastisch zeilweer!

We hebben deze zomer een groot aantal zeer geslaagde evenementen met elkaar georganiseerd. Beginnend met een succesvolle open dag, een volle mini zeilweek waarbij we extra boten hebben moeten regelen, de Goudse zeilweek, combi wedstrijden en de fantastische zeilinstructie week. Ook het coachzeilen op de woensdag en zaterdag en de zeilinstructie op zaterdag en zondag waren weer goed bezet. Daarbij is de deelname van een aantal volwassenen aan de zwaardbootinstructie op de zondag en maandagavond zeker ook een verrijking gebleken.
Al met al een zeer geslaagd seizoen, dat het afgelopen weekend is afgesloten met de zinderende winst bij de ‘Goud van Gouda’ wedstrijden.

Nu is het tijd om ons gereed te maken voor het winterseizoen, om ook volgend jaar weer met even veel plezier van ons materiaal gebruik te kunnen maken. Dit staat gepland op de volgende dagen:

Zaterdag 3 november: Zwaardboten, RS Feva, splash en laser
Ik wil alle zwaardbootinstructeurs/-zeilers uitnodigen op zaterdag 3 november a.s. voor de seizoens afsluiting. Vanaf 13:00 gaan we met elkaar de zwaardboten (splash, laser en rs feva ) winterklaar maken. Rond 16:00 sluiten we af.
Laat even weten of je wel of niet kan komen (zeilcommissaris@roeienzeil.nl of via de app)

Zaterdag 10 november: Kielboten
Ook voor de kielboten komt onvermijdelijk het moment dat de vloot weer op de kant gaat en winterklaar moet worden gemaakt. Op zaterdag 10 november a.s. worden de boten leeggehaald, schoongemaakt en gaan de masten en zeilen eraf. Hierbij kunnen we hulp van de kielbootzeilers goed gebruiken!
We beginnen om 09.30 uur en rond 14.00 uur verwachten we klaar te zijn. Voor de koffie en de lunch wordt uiteraard gezorgd.

Graag even een reactie als je kunt komen helpen (henk@lenselink.org of via de app ‘wie zeilt er wel mee?? ‘). Mocht je al eerder geantwoord hebben dan hoef je niet meer te reageren.

No comments yet.

Geef een reactie