Informatie avond roeimateriaal

(30 oktober 2018, Roeicommissaris)

Op donderdagavond 25 oktober j.l. hebben we inzicht gegeven in het botenplan voor het roeimateriaal. Zo’n 20 leden uit alle geledingen waren hierbij aanwezig.

De belangrijkste punten die naar voren kwamen: de huidige vloot is op orde, maar we zien over de afgelopen jaren een toenemend gebruik van bepaalde types, zoals skiff, C-materiaal en dubbel twee. Het gebruik van o.a. wherry’s laat een teruggang zien.

Deze veranderende voorkeuren zullen we ook meewegen in de aanschaf van nieuw roeimateriaal. Uit de recent gehouden roeienquête is daarnaast naar voren gekomen dat de leden zorgen hebben over de beschikbaarheid van materiaal. De ruimte om de vloot te laten groeien is echter beperkt: er zijn financiële grenzen, maar belangrijker nog, ook beperkte ruimte om boten te kunnen stallen. Creativiteit is nodig. Daarnaast zullen we ook afscheid nemen van bepaalde boten (zoals de Elfhoeven en Pinguïn) die niet of nauwelijks gebruikt worden en waarvoor goede alternatieven beschikbaar zijn.

Tot slot hebben we het voornemen om te gaan experimenteren met polyethyleen boten. Deze boten maken het o.a. mogelijk om ook zonder diploma al zelfstandig te kunnen roeien. Dat past in de wens van het bestuur om de drempel van beginnen met roeien voor nieuwe leden wat lager te maken.

Meer informatie over het botenplan is te vinden via MijnRoeienzeil. Onder het tabblad documenten is de powerpoint presentatie van de bijeenkomst te vinden.

No comments yet.

Geef een reactie