Tromp Boat Race terug op de compo-agenda

(27 oktober 2018, Annemieke van Agthoven)

Het was al een aantal jaren geleden dat de Goudse Roei & Zeilvereniging met zoveel boten deelnam aan de Tromp Boat Race. De (inter)nationale wedstrijd in Hilversum over 5250 meter gehouden op 20 en 21 oktober. In bijna alle velden waren we vertegenwoordigd: HV1x, HV2x, DV2x en de DV4*.

Het weer was overgoten met zon en weinig wind, kortom perfect roeiweer. De voorbereidingen verliepen voorspoedig en heel vroeg in de ochtend kwamen Ronald den Boogert en Erik Hummel met een volle botenwagen aan in Hilversum. Beide heren moesten zich snel voorbereiden en van start in het zeer druk bezette HV1x veld: 96 skiffs! Het was best pittig, maar met goede resultaten: Erik kwam in 23:57 over de finish en Ronald in 24:56.

De heren dubbel twee waren in de middag aan de beurt. Ernst & Anne hadden nauwelijks tijd meer om ontspannen op te roeien en lagen maar nipt op tijd achter de startlijn. Desalniettemin gingen zij ook goed over de finish in 22:24.

Aan het eind van de middag dan de DV2x. Voor Anita & Esther en Nicole & Ellen was het de eerste keer dat zij een dergelijke afstand roeiden in de dubbel twee. Nicole & Ellen startten vrij vooraan in het veld van 26 boten. 16 Boten later startten ook Yvette & Annemieke op de hielen gezeten door Anita & Esther. Nicole & Ellen flikten het deze keer weer: de beste Goudse dubbel twee in 23:00, gevolgd door Yvette & Annemieke in 23:38 en Anita & Esther in 23:50. Felicitaties zijn dus op zijn plaats bij Nicole & Ellen. In het volledige DV2x veld eindigden zij op de 12de plek, een mooi eindresultaat en dat voor een eerste keer.

Op de zondagochtend roeide Feniks met Ivette, Loes, Saskia, Jeanneke en stuur Sjane-Marie in de DV4* ook een zeer goede wedstrijd in een tijd van 23:07.

We mogen trots zijn op onszelf en op elkaar!

No comments yet.

Geef een antwoord