In Nederland roeien evenveel mannen als vrouwen

(25 oktober 2018, Persbericht)

Van alle sporten is roeien het populairst onder inwoners van Utrecht. Dit blijkt uit bureauonderzoek van online warenhuisbeslist.nl, dat naging in hoeverre sportprestaties van Nederlandse profsporters invloed hebben op lidmaatschappen bij sportverenigingen. Uit het onderzoek is ook gebleken dat, in tegenstelling tot veel andere sporten, evenveel mannen als vrouwen de roeisport beoefenen.

Utrecht roeiprovincie van Nederland
Als veel mensen in een regio dezelfde sport beoefenen, doet de omgeving vaak mee. De populariteit van een sport verschilt dan ook per regio. Dat is goed te zien binnen het onderzoek. Ten opzichte van andere provincies is roeien het populairst in de provincie Utrecht. In de naastgelegen provincies Gelderland en Zuid-Holland zijn (voor Gelderland) volleybal en (voor Zuid-Holland) bowling juist de populairste sporten. In Noord-Holland is dat honkbal.

Gelijke man-vrouw verdeling bij roeien en atletiek
Waar dammen gedomineerd wordt door mannen en turnen door vrouwen, zit het bij de sporten roeien en atletiek heel anders. Gebleken is dat roeien en atletiek dé twee sporten zijn die door ongeveer evenveel vrouwen als mannen beoefend worden.

Alle onderzoeksresultaten, waaronder de populairste sporten per provincie, zijn terug te vinden op https://www.beslist.nl/info/sportsuccessen.html

No comments yet.

Geef een reactie