Skiff examens jeugd: iedereen geslaagd!

(16 oktober 2018, Jeanette Kalthof)

Zaterdag 6 oktober j.l. hebben 12 jeugdroeiers skiff examen gedaan. Met stralend weer, een vlekkeloze organisatie, ruime belangstelling van familie, vrienden en elkaar, hebben alle 12 jeugdroeiers zonder problemen hun diploma gehaald!

Natuurlijk, er waren af en toe ‘gaat dit goed komen?’ en ‘ik houd mijn adem in!’ momenten. Bijvoorbeeld toen één van onze roeiers van de zenuwen achterstevoren in de boot wilde stappen en verbaasd naar de voetenbank keek, zich langzaam realiserend dat je daar echt niet op kan zitten…. O ja, andersom!! Of toen een andere roeier prachtig slippend door het midden van het poortje roeide, waarbij één riem toch even bleef steken, en hij daardoor de riem moest loslaten. Even was er wat verbazing in de ogen. Aan de wal hield iedereen de adem in… gaat de boot om? Maar nee, geen enkele paniek, geheel in controle werd de riem weer opgevist en werd er rustig verder geroeid. Uit ervaring kan ik zeggen dat het menig volwassen skiffeur niet gelukt zou zijn om zo ‘cool’ te blijven!

Alle roeiers hebben hun theorie en praktijk skiff 1 of hun skiff 2 diploma gehaald. De heerlijke knapperige patat na afloop bij de diploma uitreiking maakte de zeer geslaagde examendag compleet. Met dank aan alle instructeurs, examinatoren, de keuken, en vooral ook Neri, Coco, Sibrand, Wouter en Joran, de ervaren jeugdroeiers die onmisbaar zijn als hulp instructeurs en vlothonden bij de jeugdlessen en het examen.

In november gaan we over naar het winterseizoen van skiff naar C-boten en in het voorjaar van 2019 starten we met de nieuwe skiff cursus. Dus als je mensen kent voor wie je denkt dat het leuk is, laat het dan weten!

Geslaagden skiff 1 diploma + theorie: Pepijn, Marijn, Alef, Timo, Martijn, Michael en Ohwen

Geslaagden skiff 2 diploma: Sjoerd, Sjoerd , Liza, Wendy en Thomas

No comments yet.

Geef een reactie