Kazentocht 2019

(21 augustus 2019, Alda Verweij)

Zondag 18 augustus j.l. is de Kazentocht weer geroeid. Deze keer door 13 roeiers, verdeeld over 2 C4-en en 1 C2.

Voordat we Gouda echt konden verlaten om richting Oudewater te gaan hebben we bij de Waaierschutsluis wat oponthoud gehad. De sluiswachter en de bemanning van een grote stalen motorboot dachten dat deze motorboot toch ook samen met onze 3 roeiboten in de sluis kon. Wij moesten met onze boten maar een beetje inschikken. Er leek weinig begrip te zijn voor het feit dat wij met geslipte riemen – die door de sluiswachter spatels werden genoemd! – vrij onstabiel zijn. Uiteindelijk zag de sluiswachter in dat die motorboot er niet bij paste. Hierdoor hebben we zeker drie kwartier vertraging op gelopen.

Ook bij de sluis in Oudewater was er wat vertraging. Misschien lukt het vanaf een motorboot om deze zelf-bedienbare sluis in werking te zetten, maar niet vanuit een roeiboot. Zelfs niet toen een van ons dat van de kant probeerde. Er kwam pas beweging toen een ‘local’ zich ermee ging bemoeien. Door deze vertraging kwamen we anderhalf uur later dan gepland aan in Woerden waar we zouden lunchen. Als verrassing bleek dat dit plaatsvond op partyboot ‘Sweet Caroline’. Dat was weer varen, alleen nu hoefden we zelf niets te doen. Hoewel… 2 van ons wilden toch wel even op de schippersstoel zitten en ook deze boot besturen.

Na het ‘klunen’ met de boten over land bij de Prinsendijk en de Kippekade kwamen we begin van de avond weer op de Reeuwijkse Plassen. De wind was inmiddels toegenomen. Ondanks de vermoeidheid werd er toch nog gestaag door geroeid. Rond 20:30 uur konden we ons tegoed doen aan de kipsaté met friet van Arno.

Iedereen was het erover eens dat het een heel mooie tocht was op een prachtige dag.
Ga jij volgend jaar ook mee?

No comments yet.

Geef een antwoord